Büyükelçiler 15 Temmuz'u anlattı

Büyükelçiler 15 Temmuz'u anlattı

Türkiye'nin Addis Ababa, Moskova ve Tiran ve Cakarta Büyükelçileri 15 Temmuz'u anlatmak için basın toplantısı düzenledi. Addis Ababa Büyükelçisi Ulusoy, "Bu (15 Temmuz darbe girişimi) Türkiye tarihindeki en büyük terör eylemiydi." dedi.

Türkiye'nin Addis Ababa, Moskova ve Tiran ve Cakarta Büyükelçileri 15 Temmuz'u anlatmak için basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü öncesinde Etiyopya'daki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ulusoy, darbe girişimine ilişkin, “Darbeciler tarafından o gece gerçekleştirilen vahşeti anlatabilmek çok zor. Bu Türkiye tarihindeki en büyük terör eylemiydi.” dedi.

O gece ülkesinin korumak için sokaklara inen insanların, polislerin ve askerlerin öldürüldüğünü belirten Ulusoy darbecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Binali Yıldırım’a suikast düzenlemeye çalıştığını ve 250 vatandaşı şehit ettiğini hatırlattı.

Ulusoy, toplumun her kesiminden insanın ve tüm siyasi partilerin birlik olduğunu ve direndiğini ifade ederek, Türk halkının tarihi bir dayanışma örneği göstererek demokrasilerini koruduğunu kaydetti.

Bu kanlı darbe girişimin arkasında Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) olduğunun açık olduğunu söyleyen Ulusoy, örgütün o gece devletin kontrolünü ele geçirmek istediğini belirtti.

Ulusoy, Türkiye’de FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturmalar hakkında da basın mensuplarına bilgi vererek Türkiye Maarif Vakfının (TMV) örgütün okullar vasıtasıyla yayılmasını önlemek için Afrika’da yaptığı çalışmaları anlattı.

Öte yandan, Addis Ababa’daki Din Hizmetleri Müşavirliğinde de “Unutmak Yok” temalı 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı.

Burada AA muhabirine konuşan Addis Ababa Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Acar, darbe girişimini o gece bir arkadaşının mesajıyla öğrendiğini belirterek, “Bu son derece büyük bir üzüntüye ve büyük bir telaşa sebep oldu. Tarifi mümkün olmayan duygular yaşadık.” dedi.

Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar da “Türkiye’de bir yıl önce meydana gelen bu olaylar bu örgütün Arnavutluk’ta da neler yapabileceğinin bir göstergesidir.” diye konuştu.

FETÖ ile Türkiye olarak hukukun üstünlüğü, adalet ve demokrasi kapsamında mücadele edildiğini dile getiren Bayraktar, FETÖ’nün dünyanın yaklaşık 160 ülkesinde olduğu gibi Arnavutluk’ta da okulları, sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları ve şirketlerinin bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Mehmet Kadri Şander Gürbüz de FETÖ ile mücadelenin her zaman devam edeceğini, vatan için hayatlarını kaybedenlerin asla unutulmayacağını söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.