Büyük tasarim ve her şeyin teorisi semineri

Büyük tasarim ve her şeyin teorisi semineri

Araştırmacı Ediz Sözüer, Tabiat Risalesi açılımlarına “Büyük tasarim ve her şeyin teorisi semineri” başlığı ile devam ediyor

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Araştırmacı Ediz Sözüer, Tabiat Risalesi açılımlarına “Büyük tasarim ve her şeyin teorisi semineri” başlığı ile devam ediyor. 14 Haziran 2014 Cumartesi günü Türkiye Yazarlar Birliği büyük konferans salonunda düzenlenecek seminer herkese açık ve ücretsiz olacak.
 
Sözüer, seminerin maheiyetini şöyle anlattı:
 
Kâinat üzerinde gerçekleşen şaşırtıcı oluşumları ve canlılığı açıklamak için yaratıcıya alternatif olarak geliştirilen teorileri, mantık ve bilim zemininde akademik olarak ele almak ve bütün bilimlerin nihaî hedefi olan kâinatın işleyiş ve maksatlarını anlamaya çalışmak faaliyetine katkıda bulunmak maksadıyla düzenlediğimiz Tabiat Risalesi Açılımları seminerlerinin altıncısında, modern bir din yorumcusu olan Bediüzzaman Said Nursi tarafından kaleme alınan, varoluşla ilgili sorulara yeni bir yaklaşım getiren Risale-i Nur eserleri içinde özel bir yeri bulunan Tabiat Risalesi’ni incelemeyi muhteşem bir finalle tamamlıyoruz.
 
Çıktığımız keşif yolculuğunda, kâinatın varoluşunu ve işleyişini açıklamaya yönelik ortaya atılmış teorileri ve güncel bilimsel yaklaşımların en meşhurları üzerinde incelemeler yaptık ve alternatif bir bilimsel yorum düzeyinde değerlendirmeler ortaya koyduk.
 
Şimdi bu zihinsel yolculuğumuzun son durağında Stephen Hawking’in “Büyük Tasarım” kitabını ve ortaya koyduğu “Her Şeyin Teorisi”ni (M-Teorisini) ele alıyoruz.
 
ELE ALINACAK KONU BAŞLIKLARI 
 
* Allah’ı inkâr ve ibadeti terk eden insanın hem kendine, hem Allah’a, hem yaratılmış her şeyin varlık gayelerine karşı ne derece büyük bir suç işlemiş olacağını mercek altına alacağız.
 
* Her şeyin ilahî kudretle meydana gelmesi ve her zaman ilahî iradeye bağlı olması ve bunun Allah için çok kolay bir iş olması ve her şeyi, bir tek şeyi yaratıp idare ettiği aynı kolaylıkta yaratması ve idare etmesi gibi büyük bir meseleyi nasıl açıklayabileceğimiz üzerinde duracağız.
 
* “Var olan şey yok, yok olan da var edilemez.” şeklinde ifade edilen ve bunun devamında tüm kâinatın oluşumunu mevcut madde parçacıklarının şekil değiştirmesi olarak gören ve yaratıcıyı konu dışı bırakan materyalist düşüncenin indirgemeci ateizmini, yani biyolojiyi, fizik ve kimyaya indirgeyerek, canlıları elementlerin biraraya gelmesinden meydana gelmiş şeyler olarak tasavvur etme düşüncesini çok farklı bir yaklaşımla ele alacağız.
 
* Stephen W. Hawking’in “Büyük Tasarım” kitabını ve ortaya koyduğu “Her Şeyin Teorisi”ni (M-Teorisini) en temel noktalarından ele alarak, kâinatın işleyişini açıklamada ne derecede başarılı olduğunu inceleyeceğiz.
 
* Bir insanın en temel bir insanî vazifesi olarak, en başta elde etmeye çalışması gereken şeyin ve bir insanı hakikî insan yapan en kıymetli ilmin, iman ilmi olduğunu ve bu imana sahip olunmadığı takdirde, en büyük bir zekânın ve en yüksek dünyevî ilmin, hakikat noktasında en koyu bir cehaletten başka bir mana ifade etmeyeceğini kesinlik derecesinde göreceğiz.
 
SEMİNER PROGRAMI:
 
Tarih: 14 Haziran 2014 Cumartesi
Saat : 18.00 - 19.00 Seminer / 19.00- 19.30 Değerlendirme
Yer: Türkiye Yazarlar Birliği Büyük Konferans Salonu
Adres: İzmir Cad. Sümer 1 Sok. No:11/9 Kat:4 Kızılay – ANKARA
İletişim: [email protected] / 0 (505) 506 76 61
 
Keşif Yolculuğu videolarımızı bir arada bulabileceğiniz Youtube Kanalımızın internet adresi: https://www.youtube.com/channel/UCxUMYzpFUxW0bMsOjfAiOIQ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum