Büyük siyaset-3

Menfi siyaset iktidar ve muhalefet arasında yer değiştirmekten ibarettir. Bu nedenle devrim merkezlidir.

Büyük siyaset müsbet harekettir. Büyük siyaset muhalefet olmaz, mağlup olmaz.

Mutlak iktidarı temsil eder. Büyük siyaset muhalefete hiç düşmemiştir ki!..

Onun iktidardan düştüğünde Dünya aklını yitirecek ve başını çarpacak, büyük bir kıyamete sebep olacaktır.

Bu nedenle ‘karşı olmak’ diye bir durumu olmamıştır; her şeyi ve herkesi kuşatıcıdır. Kendini düşman olarak gören şeytanın ilk muhalefetine karşı insanlık tarihi boyunca mücadele etmiştir.

Müsbet hareket, esasında iktidar olmanın gereğidir. Yıkıcı değil yapıcı olmak konumundadır. İsteyen, dileyen değil, vaad eden ve vaadini gösterendir.

Müsbet hareket, öncelikle bireysel kemali ve doygunluğu ifade eder.

Muhtaçlara yüreğini açmayı amaçlar.

Ulu’l emr’e olana itaat bu nedenle kaçınılmazdır.

Büyük siyaset kimden ve nerden gelirse gelsin cenneti kazandıracak her sürece taraftır.

Herkesin en büyük meselesi olan ‘ben kimim’, ‘nereden geliyorum’, ‘nereye gidiyorum’ olan müthiş soruları herkesle paylaşmayı ve bunun büyük cevaplarını vaad edici tarihi bir misyonu taşır.

Herkese hitap eden tek siyasettir; kişiler, ülkeler ve tarih üstü bu görevi ilk insanla birlikte yerine getiren, sayısız insana ebedi refah ve mutluluğu kazandırmış ve kazandırmaya devam eden bir tükenmez iktidarı taşır.

Büyük siyaset büyük bir örgütlenmedir. Lideri kâinatın ilk sesi, ilk nefesi olan Zattır (asm), ardından kardeşleri olan peygamberi zîşan, evliyaullah, asfiya bu büyük cemiyetin kurmaylarıdır.

Her dönemin muhalefeti zamanın ve şartların ateşleriyle küle dönerken bu cemiyet sürekli parlamıştır.

Bu büyük davanın her zaman ve zeminde özel bürhanları, organizasyonları bulunur.

Programı ve hedefi; öncelikle insanların en büyük sorularını yanıtlamak, ahirette herkese en az dünya büyüklüğünde özel mülkü sağlamak, bitimsiz hazinelerle donatmak ve hatta derecesine göre en büyük merak konusu olan Yaratıcılarıyla görüşmelerini sağlamaktır. Bununla ilgili ayrıntılara programın yazıldığı kitaplara (başta Kuran'ı Kerim) ve suhuflara bakılabilir.

Zorlama yoktur, zorluk çıkarmaz.

Bu büyük hareket, isyana karşı itaati, şiddete karşı barışı, cidale karsı merhameti, hırsa karşı kanaati, menfaate karşı adaleti, aşırılığa karşı iffeti, dünyaya karşı ahireti öngörür.

Dünyanın kuruluş hedeflerini savunur, yaratılış dengesini korumayı amaç edinir; ancak her yeni doğan güneşle yeni bir dünyayı düzenleyen hayatı (din) dikte eder. Her günün her saati bir iş üzerinde bulunur.

Menfi siyaset, büyük siyasetin kötü taklidinden başka bir şey değildir. Büyük siyasetin ebedi olarak kazandıracaklarını dünyada gerçekleştirmeyi ister. Bu nedenle yalancıdır, geçicidir, zayıftır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum