Büyük işlerin adamı sahabe Numan B. Beşir

Büyük işlerin adamı sahabe Numan B. Beşir

Siyer Araştırmaları Merkezi'nin yürüttüğü 82 İl 82 Sahabî projesinin sondan bir önceki programı Bayburt'ta yapıldı.

Risale Haber-Haber Merkezi

Ev sahipliliğini Bayburt İl Müftülüğü'nün yaptığı programa ilgi oldukça fazlaydı. Şair Zihni Kültür Merkezi Konferans Salonu'nu hınca hınç dolduran Bayburtlular, dakikalarca ayakta konferansı dikkatle takip ettiler.

AKSOY: PROJE ÇOK ÖNEMLİ VE GEREKLİDİR...

Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy'un selamlama konuşması ile devam etti. Aksoy, 82 İl 82 Sahabî projesinin önemine dikkat çekerek: "Proje çok önemli ve gereklidir. Bu güzel projeden dolayı Siyer Vakfı'nı ve Muhammed Emin Yıldırım Hoca'yı kutluyorum" dedi.

KÜÇÜK İLE BÜYÜK SAHABÎ

Daha sonra kürsüye davet edilen Muhammed Emin Yıldırım Hoca, neden Bayburt için Numan b. Beşir'in seçildiğine dikkat çekerek sözlerine başladı. Yıldırım dedi ki: "Numan b. Beşir küçük yaşına rağmen Efendimiz'in (sas) dünyasında büyük hatıralar bize taşıyan bir isimdir. Kendisi yaşça küçük, ama yaptığı işler çok ama çok büyüktür. Aynen Bayburt gibi... Kendisi küçük, etkisi büyük ya Bayburt'un; Numan b. Beşir'de böyle; bundan dolayı dedik ki, böyle bir bağ kuralım ve Numan b. Beşir'i kendisi küçük, etkisi büyük bir ilimizde anlatalım..."

ASRI SAADET'TE ÇOCUK NASIL YETİŞTİRİLİR?

Numan b. Beşir'in, Hz. Peygamber (sas) ile birlikteliğinin sadece 8 yıl olduğunu belirten Muhammed Emin Yıldırım Hoca, onun Hicretin 2. yılında doğduğunu ve Efendimiz (sas) vefat ettiği zaman 8 yaşında bir çocuk olduğunu söyledi. Buradan yola çıkarak, Numan b. Beşir üzerinden alınması gereken en önemli mesajın 'Asrı Saadet'te nasıl çocuk yetiştirilir?' olması gerektiğine dikkat çekerek şöyle dedi: "Numan b. Beşir'in hayatının ekseninde, Asrı Saadet'in rehberliğinde çocuk eğitimi nasıl olur diye sorduğumuzda karşımıza şu beş temel alan çıkar:
1. Merhamet Meltemi
2. Muhabbet Azığı
3- Sorumluluk Şuuru
4- Adalet Duygusu
5- İtaat Bilinci

Bu beş temel alan ne yazık ki, bugün anneler ve babalar olarak tam anlamı ile tesis edemediğimiz alanlar olduğu için, arızalı nesiller yetiştiriyoruz, bundan dolayı da bir türlü istediğimiz, özlediğimiz, neticelere ulaşamıyoruz..."
 
EFENDİMİZ'İN (SAS) KUTLU LİSANINDAN BİZE AKTARILAN 124 TANE HADİS

Numan b. Beşir'in, Hz. Peygamber'den 124 tane hadis aktardığını belirten Muhammed Emin Yıldırım hoca, bu hadislerin muhtevalarına dair bazı bilgiler verdi. En önemli üç hadisi sizlerle paylaşacağım diyerek sözlerini şöyle devam ettirdi: "Numan b. Beşir'in aktardığı rivayetlerin elbette hepsini burada aktaramayız, ama 3 hadis var ki, onları aktarmasak bu konuda söyleyeceklerimiz noksan kalır. Hangileridir o üç hadis?
1. Hüküm Hadisi
2. Sorumluluk Hadisi
3. En Hayırlı Nesil Hadisi"

ALINMASI GEREKEN MESAJLAR

Sözlerinin sonunda Numan b. Beşir'in hayatının üzerinden alınması gereken mesajlara dikkat çeken Yıldırım, çok önemli mesajları dinleyenlerle paylaştı. Paylaştığı mesajlardan bir tanesi şöyle idi: "Merhamet meltemi, çocuklara yansıtılması gereken en önemli esaslardan biridir. Şefkat ve müsamahanın eğitimin temeli olduğunu unutma ki, sabırla bu zor işin üstesinden gelebilesin."
Yıldırım, konuşmasını Numan b. Beşir'in ve salona ismini veren Bayburtlu Şair Zihni'nin şiirlerinden bir miktar okuyarak bitirdi. Program sonrası Yıldırım'a, Bayburt İl Valisi Yusuf Odabaş ve İl Müftüsü Kemal Aksoy çeşitli hediyeler takdim ettiler.

82. ve SON PROGRAM BİLECİK'TE...

Siyer Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre projenin 82. ve sonuncu programı Mayıs ayı içerisinde Bilecik'te, "Nübüvvet Medresesinin Hafızası: Ebû Hureyre" başlığında yapılacak...
Daha fazla bilgi için 0 212 544 76 99 nolu telefonu arayabilir;  www.82il82sahabi.com, www.siyerarastirmalari.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz. Yapılan tüm programları ise www.siyertv.com adresinden izleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.