Büyük başarı! Sadece 5 ilimizde yok

Büyük başarı! Sadece 5 ilimizde yok

EWE Turkey Holding Genel Müdürü Quante: Türkiye'de 81 ilin sadece 5'inde doğalgaz yok. Bu, büyük başarı

Almanya'nın en büyük enerji şirketlerinden EWE AG'nin Türk doğalgaz dağıtım sektöründe faaliyet gösteren kolu EWE Turkey Holding'in genel müdürü Dr. Frank Quante, "Türkiye'deki 81 ilin sadece 5'inde doğalgaz yok. Bu, büyük başarı" dedi.
 
Quante, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hızla artan enerji talebiyle yakın zamanda Avrupa'daki en büyük üç enerji pazarından biri olacağını söyledi.
 
Türkiye'de doğalgaz sektörüne yatırım yapılması halinde, gelecek yıllarda 10 milyon evin daha gaz şebekesine bağlanabileceğini belirten Quante, ülkenin 76 ilinde doğalgaz ulaştırılmış olmasını "büyük başarı" olarak nitelendirdi.
 
Quante, Uzaktan Kontrol ve Gözleme (SCADA) sistemini Türkiye'de ilk kullanan firma olduklarını, sistemin merkezden tüm izleme ve kontrol faaliyetlerinin yürütülebildiğini, herhangi bir doğal afette doğalgaz ağını kapatabildiğini anlattı.
 
Türkiye'de doğalgaz sektörünün ayrıştırılmış olması gerektiğine dikkati çeken Quante, "Lisans sahipleri için lisans periyotları bitimi belirtilmeli. Doğalgaz fiyatlarındaki belirsizlik, BOTAŞ'ın sübvansiyonlu fiyat uygulamasının durdurulmasıyla sona ermeli" diye konuştu.
 
Frank Quante, geçen ay İstanbul'da düzenlenen "All Energy Turkey" fuarında "yılın enerji yöneticisi" seçilmişti.
 
Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) verilerine göre, Türkiye'nin yıllık doğalgaz talebi 2004 yılında yaklaşık 20 milyar metreküpken, 2013 yılında 50 milyar metreküpe yükseldi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.