Buyer Baba Gölü doğaseverleri büyüledi

Buyer Baba Gölü doğaseverleri büyüledi

Tunceli'deki yaklaşık 3 bin rakımlı Buyer Baba Krater Gölü, karı, buz gibi suyu ve yeni yeni açan çiçekleriyle doğaseverleri kendine hayran bıraktı.

Tunceli'deki Çözüm Süreci ile artan doğa gezileri kapsamında, bir grup doğasever, yaklaşık 3 bin rakımlı Buyer Baba Gölü'ne gitti.  

Kentin, doğal ve tarihi güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak, tanıtmak ve turizme kazandırmak için Nisan sonunda başlayan doğa gezileri, 3 aydır aralıksız devam ediyor.

Genellikle Dersim Gezginler Grubu'nun düzenlediği geziler kapsamında, bu kez 3 bin metre yükseklikteki Buyer Baba Krater Gölü'nün de bulunduğu bölgeye çıkıldı. 

Pülümür ilçesindeki göle yaklaşık 3 saatlik bir yürüyüşün ardından ulaşan doğaseverler, yaz ortasında, karda eğlenme şansı buldu, kardelen çiçeklerinin ve yemyeşil doğanın keyfini sürdü.

 "Hayallerimin ve rüyalarımın ötesinde"

İstanbul'dan gelen Sonay Yılmaztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir aydır Tunceli'de düzenlenen gezilere katılarak doğayı tanımaya çalıştığını belirtti.

Tunceli'nin doğasını hep merak ettiğini ifade eden Yılmaztürk, "Bölgede uzun yıllardır devam eden bir çatışma ortamı vardı ama son yıllarda Çözüm Süreci ile yerini huzur ortamına bıraktı. Bizim de bu vesileyle çok rahatlıkla coğrafyayı gezip tanıma şansımız oluyor. Bugün de Buyer Baba Gölü'ndeyiz. Temmuz ayındayız buna rağmen halen kar mevcut. Çok güzel bir ortam. Benim hayallerimin ve rüyalarımın ötesinde kafamda canlandıramadığım bir doğaya sahip burası. Herkesin gelip görmesini arzu ediyorum" dedi.

"Muhteşem bir doğası var" 

Ankara'da yaşadığını ve Tunceli'nin doğasını görmeyi çok istediğini belirten Songül Kızıl, şöyle konuştu: 

"Eskiden güvenlik nedeniyle buralara gelemiyorduk ama hep merak ettiğimiz bir şey vardı. Medyadan görüyorduk. Burayı tanıtan arkadaşlardan dolayı çok güzel bir yer olduğunu biliyorduk tahmin ediyorduk ama gelip gördükten sonra çok çok daha güzel olduğunu anladım. Kelimelerle nasıl anlatılır ki. Muhteşem bir doğası var. Her taraf bir harika. Huzur dolu bir ortam. Bin bir çeşit çiçekler. Ben hiçbir yerde görmedim bunu. Avrupa’da en az 12 ülke gördüm. En son Küba’ya gitmiştim ve çok güzeldi ama burası oradan çok daha güzel."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.