Bütçe maratonu başlıyor

Bütçe maratonu başlıyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, 1 Aralık'ta bütçeyi TBMM Genel Kuruluna sevk edeceklerini belirterek, "Üzerinde anlaşma olursa 16-17'si gibi Genel Kurulda süreci tamamlamış olacağız." dedi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın sunumuyla birlikte bu yılki bütçe sürecinin başladığını anımsatarak, komisyon üyesi milletvekillerine, sunum ve bütçe konusunda hazırlık yapmak üzere bir hafta süre tanıdıklarını aktardı.

Gelecek ayın ikisinde ise bütçenin geneli üzerindeki görüşmelere devam edeceklerini, ondan sonra da normal rutin içinde kurum bütçelerini görüşerek, 25 Kasım'a kadar komisyon çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Bilgiç, 4 gün kadar muhalefet şerhiyle ilgili bir süre verdikten sonra da 1 Aralık'ta bütçeyi basılmış şekliyle TBMM Genel Kuruluna sevk edeceklerini belirtti.

Bilgiç, "Şu an gruplar, kendi aralarında grup başkanvekilleriyle görüşmelerini sürdürüyorlar. Üzerinde anlaşma olursa 5 Aralık'ta da başlayıp 16 ya da 17'si gibi, 11 ya da 12 gün içerisinde de Genel Kurulda bu işi, süreci tamamlamış olacağız." diye konuştu.

"Terörle mücadele süreci gündemde olacak"

Bu yılki bütçenin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında görüşülecek olmasına da dikkati çeken Bilgiç, şunları kaydetti:

"Mutlak surette tabii ki darbe girişimi, bu ülkeye yapılmış terörist saldırı. Bugün içerisinde bulunduğumuz terör örgütleriyle mücadele süreci, PKK'sıdır, DEAŞ'ıdır, DHKP-C'sidir, PYD'sidir, PDY'sidir, bunlar gündemde olacaktır. Suriye meselesi, Irak, Musul, Kerkük gibi bütçenin önüne geçebilecek gündemlerin olduğunu düşünüyorum. Ama teknik bir komisyondur Plan ve Bütçe Komisyonu ve teknik çalışma sürecinde beraberinde de götürecektir. Çok özel, yeni, farklı, geçmişten bugüne farklı olan bir şey yok. Sadece temel özelliği TBMM'ye, milli iradeye yapılmış olan bu bombalı saldırıdan, terörist saldırıdan sonra, ilk bütçe görüşmelerini yapacağız. Komisyon salonumuz da ciddi anlamda hasar görmüştü, tahrip olmuştu. Oralar yapıldı, yenilendi. Yeni şekliyle yeni ses sistemlerimizle süreci devam ettireceğiz."

"Bütün milletvekillerimizi de komisyonda görmek isteriz"

Bilgiç, "Bu bütçe döneminin de aynı şekilde Plan ve Bütçe Komisyonuna yakışır bir şekilde geçeceğine eminim. Tabii ki bütün milletvekillerimizi de görmek isteriz. Bütçe son derece önemli bir süreç, en önemli tasarı Bütçe Kanun Tasarısı. Bu süreci bütün milletvekillerinin en azından arada bir gelip izlemelerinde, görmelerinde, süreci takip etmelerinde fayda olacağını düşünüyoruz. Keyifli bir süreçtir." değerlendirmesinde bulundu.
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.