BUSKİ'de Deprem Tatbikatı

BUSKİ'de Deprem Tatbikatı

'BUSKİ Genel Müdürlüğü’nde deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat senaryosu gereğince, BUSKİ arama ve kurtarma ekipleri tarafından acil kaçış merdivenine yönlendirilen çalışanlar, süratle binadan tahliye edildi.

Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini ile "sağlıklı kent Bursa" hedefi doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, kurum içi eğitim faaliyetleriyle de çalışanlarının mesleki, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlıyor. Bu kapsamda, BUSKİ Arama ve Kurtarma Ekibi’nin gerçekleştirdiği deprem tatbikatı, söz konusu eğitim faaliyetleri zincirinin son halkasını oluşturdu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Genel Müdür Yardımcıları İsmail Yılmaz, Güngör Gülenç, daire başkanları, şube müdürleri ve BUSKİ çalışanlarının katıldığı tatbikat, deprem anında çalışılan mekanların güvenle tahliyesiyle ilgili yapılması gerekenleri dikkatlere sundu.

Tatbikat senaryosu gereğince, BUSKİ arama ve kurtarma ekipleri tarafından acil kaçış merdivenine yönlendirilen çalışanlar, süratle binadan tahliye edildi. Türkiye’nin deprem kuşağında bulunduğunu belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, bu nedenle depreme her an hazırlıklı olunmasının önemine dikkat çekti. Deprem öncesinde, deprem esnasında ve deprem sonrasında alınacak tedbirlerin hayatiyetine işaret eden Çetinavcı, "BUSKİ Arama ve Kurtarma Ekibimizin düzenlediği deprem tatbikatı, bu anlamda oldukça öğretici oldu. Çok katlı binaların, deprem esnasında, güvenle ve hızla tahliyesinin, ne denli büyük bir öneme sahip olduğunu, tatbikat esnasında yaşadık. Bu doğrultuda binalarda oluşturulan acil kaçış merdivenlerinin adeta birer can simitleri olduklarının idrakine vardık. Deprem anında paniğe kapılmamanın, sakin olmanın, hiçbir şekilde ulaşım yollarının eşyalarla veya başka nesnelerle kapatılmamasının, acil çıkış merdivenine hızla yönelmenin hayat kurtardığını, tatbikat vesilesiyle yaşamış olduk." diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.