Bursaray'ın Kestel hattına enerji veriliyor, yolculu test sürüşleri başlıyor

Bursaray'ın Kestel hattına enerji veriliyor, yolculu test sürüşleri başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bursaray Kestel hattında çalışmalar son aşamaya geldi.

Arabayatağı istasyonundan itibaren 8 bin 100 metrelik geliş gidiş hattın ilk 4 istasyonunu oluşturan 5 bin 175 metrelik bölümüne 26 Şubat Çarşamba gününden itibaren iki adet yeni trafodan bin 500 voltluk enerji verilecek.

Tüm istasyonlarda yürüyen merdivenler ve engelli asansörleri hizmete hazır hale getirilirken, enerjili testlerin tamamlanmasının ardından mart ayı içinde Arabayatağı istasyonundan itibaren ilk 4 istasyonda yolculu test sürüşlerine başlanacak. Hattın 5 ve 6 nolu istasyonların da eksiklerin tamamlanmasının ardından sisteme daha sonra dahil edilmesi planlanırken, son istasyonunda haziran ayında tamamlanıp, yeni trafolarıyla birlikte hattın tamamının ulaşıma açılması bekleniyor.

Bursaray Kestel hattı, bir raylı sistem imalatının ötesinde yeni kavşak ve köprü imalatları, oto korkuluklar ve aydınlatmaları ile Ankara yolunun çehresini tamamen değiştirdi. Çalışmalar kapsamında yapılan Esenevler ve Kestel Kavşakları ulaşıma açılırken, bu noktalarda trafik ışıklarının kaldırılmasıyla karayolu ulaşımı da kesintisiz hale geldi. Yine güzergah üzerinde bulunan Hacıvat, Deliçay ve Balıklıdere Köprüleri de gidiş geliş 3’er şerit ve raylı sistem köprüsü olmak üzere yeniden yapıldı.

Bursaray Kestel hattının bir dönem içinde ihale edilip, ulaşıma açılması açısında önemli bir proje olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dönem bitmeden ilk 4 istasyonda yolculu seferleri başlatacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini ve hatta enerji verilmesinin ardından artık yolculu seferlere sayılı günler kaldığını dile getiren Başkan Altepe, diğer istasyonların da tamamlandıkça etap etap sisteme entegre edileceğini belirterek, hattın şimdiden bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.