Bursa’nın zenginlikleri, Ankara'da tanıtılacak

Bursa’nın zenginlikleri, Ankara'da tanıtılacak

Bursa Çalıkuşu Platformu ve Ankara’da Bursa Günleri Platformu öncülüğünde düzenlenecek etkinlik kapsamında Başkent'te yeşil Bursa’nın kültürel özellikleri tanıtılacak.

Düzenlenecek etkinlik nedeniyle Merinos Gölpark Tesisleri'nde bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda bilgilendirmede bulunan Bursa Çalıkuşu Platformu Başkanı ve Ankara’da Bursa Günleri Platformu Koordinatörü Şevki Çelik, Bursa’nın tarihi ve kültürel varlıkları, dağı, denizi ve gölleri başta olmak üzere doğal zenginlikleri ile eşsiz bir şehir olduğunu belirtti.

    Sanayisi, tarımı ve turizm potansiyeli ile Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olan Bursa’nın artık daha aktif bir şekilde tanıtılması gerektiğini dile getiren Çelik, “Yıllardır Ankara’ya gidip gelmekteyiz. Gördük ki nüfusu ve ekonomik büyüklüğü Bursa’dan çok daha az olan pek çok il Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde kendi şehirlerini tanıtmak üzere günler düzenliyor. Ankara’da bu güne kadar bu ölçekte Bursa günleri düzenlenmediğini öğrendik. Ankara’da Bursa günlerini düzenlemeye kadar verdik. Kendimizin bilinen ama farkındalık oluşturmaya ihtiyaç duyulan kültürel ve ticari değerlerini il sınırları dışına taşıyarak anlatmak ve aktarmak, şehrimizi Ankaralılara, Ankara’da yaşayanlara tanıtmak, Ankara’da ki Bursalılarla buluşma zemin oluşturmak adına Ankara’da Bursa günlerini düzenlemek üzere yola çıktık. Bursa Valiliğinin onayı ile Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan gerekli izinlerle 23 ve 26 Ocak tarihleri arasında 4 gün olmak üzere Ankara Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde Ankara Bursa Günlerini düzenliyoruz.” dedi.

    Şevki Çelik, düzenleyecekleri etkinlikte başta Bursa’nın zeytini ve kestane şekeri olmak üzere, cantık, İnegöl köftesi, Kemalpaşa tatlısı, Tahinli pide, hurma tatlısı ve pideli köftesi olmak üzere, Bursa havlusu gibi değerleri ile çeşitli kültürel ve turistik zenginliklerini tanıtacaklarını söyledi.

    Düzenleyecekleri Ankara’da 'Bursa Günleri’nin sadece stantlardan ibaret olmayacağının altını çizen Şevki Çelik, kültürel etkinlikler başta olmak üzere ödüllü yarışmaların yanında, kentin müziği gibi bir çok zenginliklerin tanıtılacağını sözlerine ekledi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.