Bursa'nın yardım eli Bosna'ya uzanacak

Bursa'nın yardım eli Bosna'ya uzanacak

Bursa Valisi Karaloğlu, Başkan Altepe ve Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek ile düzenlediği basın toplantısında, Bosna'daki sel felaketi için yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu

. Karaloğlu: "Tarihi bağlarımızın olduğu ve kardeş olarak kabul ettiğimiz bir ülkenin başına gelen bu felakette Türkiye ve Bursa olarak ilgisiz kalamazdık" dedi.
 
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bosna Hersek'teki sel felaketine ilişkin, "Tarihi bağlarımızın olduğu ve kardeş olarak kabul ettiğimiz bir ülkenin başına gelen bu felakette Türkiye ve Bursa olarak ilgisiz kalamazdık" dedi.

Karaloğlu, valilik binasında, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek ile düzenlediği basın toplantısında, Bosna Hersek'te yaşanan son 120 yılın en büyük sel felaketinin yaralarını sarmak için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. Soma'dan sonra kardeş ülke Bosna Hersek'te de büyük bir felaket yaşandığını hatırlatan Karaloğlu, ülkenin üçte birinin sular altında kaldığını, yaklaşık 1 milyon kişinin selden etkilendiğini ifade etti.

'FELAKETE İLGİSİZ KALAMAZDIK'

Büyük bir nüfusun evsiz kaldığını, barınma ve beslenme ihtiyacı duyduğunu belirten Karaloğlu, bu zorlukların benzerini Van depreminde vali olarak görev yaptığı sırada yaşadığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Bosna Hersek nüfusu 4 milyon olan küçük bir ülke. Nüfusunun dörtte birinin evsiz kalması, barınma ve beslenme ihtiyacının doğmuş olması büyük bir problemdir. Tarihi bağlarımızın olduğu ve kardeş olarak kabul ettiğimiz bir ülkenin başına gelen bu felakette Türkiye ve Bursa olarak ilgisiz kalamazdık. Bosna Hersek ile ilgili iki yönlü çalışma yapacağız. Ayni yardımlar toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Ayrıca, 3 kamu bankasında açtığımız hesaplarda toplanan nakdi yardımlar da Kızılay ve AFAD üzerinden Bosna Hersek'e gönderilecek. Oradaki insanların, beslenme, barınma ve evlerinin tekrar tamiratıyla ilgili her türlü ayni yardıma ihtiyacı var. Bursa'dan Bosna'ya güçlü bir yardım eli ulaştırmak istiyoruz."

'DOST OLDUĞUMUZU GÖSTERME ZAMANI'

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa'nın Türkiye ve Bosna Hersek arasında köprü görevi gördüğünü söyledi. Bosna'da okulların, evlerin ve binaların sel suları altında kaldığını anlatan Altepe, şöyle konuştu: "Oradaki insanların yatacak yatakları, üzerine giyecekleri, sarılacakları battaniyeleri bile yok. Dostluk iyi günde kötü günde belli olur. Büyükşehir olarak bizden talep edilen çekyat ve battaniyeden oluşan iki tır eşyayı bugün yola çıkaracağız. Bosna gibi dost, kardeş ülkemizin başına böyle bir felaket geldiyse bizler de Türkiye'nin gerçek dost ve ilk yetişen ülke olduğunu gösterelim. Bunun için belediye ekiplerimiz orada olacak ve eksiklikleri tespit edecek." Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek ise sel felaketinden sonra ülkede incelemelerde bulunduğunu, birçok bölgenin heyelan tehlikesi altında olduğunu aktardı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.