Bursa’nın tüm camileri kültür merkezi olacak

Bursa’nın tüm camileri kültür merkezi olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Nilüfer’deki Merve Camii çevre düzenleme ve konferans salonunun açılışı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Bursa’daki camileri yenileyerek birer kültür merkezi haline dönüştürmek istediklerini söyledi.

 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Nilüfer’deki Merve Camii çevre düzenleme ve konferans salonunun açılışı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış törenine; Bakan Güllüce ve Başkan Altepe’nin yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkan Vekili Asım Amil, Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’daki camileri yenileyerek birer kültür merkezi haline dönüştürmek istediklerini söyledi. Altepe, şehirdeki tüm camileri yeniden düzenlediklerini ve eksiklikleri giderdiklerini ifade etti.

İRADE ÖRNEK OLMALI

Açılış törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise, Merve Camii için ortaya koyulan iradenin dünyaya örnek olması gerektiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin İl Müftülüğü ve halkla birlikte güzel bir birlikteliğe imza attığını, insanların kendilerini geliştirebileceği önemli bir sosyal merkezin ortak iradeyle hayata geçtiğini vurgulayan Bakan İdris Güllüce, bu durumun iyi okunması gerektiğini kaydetti.

Nilüfer sosyal merkez kazandı

Merve Camii’nin düzenlenmesi için toplamda 1 milyon 326 bin TL’lik harcama yaptıklarını vurgulayan Başkan Altepe, yapılan çalışmalar kapsamında Nilüfer ilçesinin sadece bir ibadet yeri değil güzel bir sosyal merkez kazandığını belirtti. Yapılan çalışmalar kapsamında, 2800 metrekaresi yeşil alan olmak üzere yaklaşık 7.000 metrekarelik alanda çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. bin 400 metrekarelik alanda 225 kişilik konferans salonu, fuaye alanı, bay bayan okuma salonları, idari ofisler, derslikler ve müştemilat yapıldı.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.