Bursa'dan Bayırbucak Türkmenleri için yardım TIR’ı

Bursa'dan Bayırbucak Türkmenleri için yardım TIR’ı

Bursa Osmangazi Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için hazırlanan yardım TIR’ları yola çıktı.

Yardım TIR’ları Ördekli Kültür Merkezi önünde düzenlenen tören ile uğurlandı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Suriye’de bozulan düzen nedeniyle bölgede yaşayan halkın adeta var olma mücadelesi verdiğini kaydetti. 

Son birkaç gündür Yayladağ’ı mevkiindeki Bayırbucak Türkmenlerinin ateş çemberinin içerisinde kaldığını ifade eden Dündar, “Türkmen kardeşlerimizin içerisinde kaldığı bu ateşi söndürmemiz gerekiyor. Sivil toplum kuruluşlarımızın Türkmen vatandaşlarımıza yardımlarda bulunabilmek adına mücadele ediyor olması bizler adına onur verici. Osmangazi Belediyesi olarak Sivil toplum kuruluşlarımızın düzenlediği yardım hareketlerine destek veriyoruz ve bölgeye çok daha fazla yardım malzemesinin gönderilmesi adına çalışıyoruz. Bugün buradaki TIR’ların içerisinde makarna, un, konserve gibi gıda maddeleri ve çeşitli giysiler yer alıyor. Bu malzemeler bölgedeki vatandaşların yaşamlarını sürdürebilmesini sağlayacak.” diye konuştu. 

“RUSYA’YA AİT UÇAĞIN SINIRLARIMIZDA NE İŞİ VAR?”

Suriye sınırında ihlal yapan ve birkaç kez uyarılmasına rağmen dönmeyen Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesi olayına da değinen Dündar, “Rusya’nın binlerce kilometre ötesinde bu uçağın ne işi var. Bizim sınırlarımızı ihlal etmesindeki amacı nedir? Türkiye bu ihlalin cevabını anında vermiştir. Bundan sonraki süreçte de sınırlarımızı ihlal eden, haklarımıza göz diken kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti tarafından anında cevabı verilecektir. Ben Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimize geçmiş olsun diliyorum. İnşallah bu ateş en kısa sürede söner.” dedi. 

Hayrat İnsani Yardım Derneği Bursa Şubesi Sorumlusu Muhammed Bostan da şunları dile getirdi: “Saldırı altında olan Türkmen vatandaşlarımız için yiyecek, içecek, giysi ve çeşitli ihtiyaç maddelerinin yer aldığı yardım paketleri hazırladık. Yine aynı bölgedeki 100 şehit ailesi için de çeşitli yardım paketleri oluşturduk. Yardım TIR’ları içerisinde yer alan unlar, bölgede bulunan Kızılay’ın fırınlarında pişirilerek bölgedeki tüm yardıma muhtaç vatandaşlara dağıtılacak. Kış mevsimi dolayısıyla çok sayıda kışlık giysi yardımı da yapıyoruz. Bölgeye olan yardımlarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek.”

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.