Bursa'daki patlama ile ilgili yeni detaylar

Bursa'daki patlama ile ilgili yeni detaylar

Dün Bursa'da gerçekleşen ve sadece canlı bombanın öldüğü ve vatandaşların yaralandığı saldırı sonra yeni detaylar ortaya çıktı.

Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarından Ulu Cami yakınlarında dün akşam yaşanan canlı bomba saldırısına ilişkin son dakika gelişmeleri var. Kadın teröristin terminaldeki görüntüleri ortaya çıktı. Canlı bombanın çevredeki polis ekiplerini görünce panikleyip elindeki çantada bulunan bombayı patlattığı ihtimali üzerinde duruluyor. Şanlıurfa'dan otobüsle kente geldiği, patlayıcıyı Bursa'ya yakın bir yerde aldığı ortaya çıktı. Otobüs biletinin 'Sultan' adlı bir kadın üzerine alındığı belirlendi. Saldırıyla ilgili 15 kişi gözaltında. Örgütün tespiti için IŞİD ve PKK bağlantıları araştırılıyor. Bursa'daki canlı bomba saldırısına ilişkin son gelişmeleri aktaracağız.

Bursa'nın tarihi ve turistik merkezi olan Ulu Cami yakınlarında dün canlı bomba dehşeti yaşanmıştı. İkindi namazının ardından bir cenazenin kaldırıldığı Ulu Cami'deki kalabalığın dağılmasından sonra bahçenin batı kapısı yakınına gelen bir kadın üzerindeki bombayı patlatmıştı. Canlı bombanın öldüğü saldırı sonra yeni detaylar ortaya çıktı.  

 

"AYAĞI TAKILDI YA DA PANİKLEDİ" İDDİASI

 

Canlı bombanın olay yerinde ayağının takılıp yere düştüğü ve elindeki siyah bir çantayı kalabalığın arasına atmaya çalıştığı da iddialar arasında. Ulu Cami yakınına kadar bir taksiyle gelen kadın teröristin, taksiden inip yürürken çevredeki polis ekiplerini görünce panikleyerek elindeki çantada bulunan ve ilk bulgulara göre amonyum nitrat kullanılarak hazırlandığı değerlendirilen bomba düzeneğini patlattığı ihtimali üzerinde duruluyor.      

 

OTOBÜSLE ŞANLIURFA'DAN BURSA'YA GELMİŞ

 

Kadın ’canlı bomba’nın cesedine Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’nda otopsi yapıldı. Patlamada parçalanan ceset yapılan incelemeden sonra dün gece, İstanbul Adli Tıp İhtisas Dairesi’ne DNA testi için gönderildi. Bursa polisi parmak izinden sonuç alamadığı kadın teröristin kimliğini araştırıyor.

 

20 NUMARALI KOLTUKTA YOLCULUK YAPTI

 

Henüz kimliği belirlenemeyen intihar bombacısının 23 Nisan Günü Şanlıurfa’dan bindiği bir otobüs ile 20 numaralı koltukta yolculuk ederek Bursa’ya saat 18.00 sıralarında geldiği, şehirlerarası otobüs terminalinde indiği belirlendi.



Foto: Twitter

 

APART DAİREDE KALMIŞ

 

Canlı bombanın buradan halk otobüsüne binerek Merkez Nilüfer İlçesi’ne bağlı üniversite öğrencilerinin yoğunlukta kaldığı Görükle Mahallesi’nde apart dairede bir kişi ile kaldığı saptandı. Bursa’da 4 gün geçiren ve eylem için keşif yapan terörist dün de patlama yeri yakınına kadar taksiyle geldi. Atatürk Caddesi’nde cami yakınında taksiden inen ’canlı bomba’, 20 metre kadar yürüdükten sonra Ulucami kapısının bulunduğu Kapalı Çarşı’ya açılan sokakta eylemi gerçekleştirdi.

 

TAKSİYLE GİTMİŞ

 

Teröristin patlayıcıyı da Bursa’ya yakın bir yerde teslim aldığı bilgisine ulaşıldı. Polis, ’canlı bomba’ teröristle bağlantılı olarak dün gece 4 ilde seri operasyonlar yaptı. Olayın meydana geldiği Bursa başta olmak üzere Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar’da yapılan operasyonlarda ilk aşamada 15 kişi gözaltına alındı. Polis, gözaltı sayının artabileceği belirtildi.

 

BİLETTE 'SULTAN' YAZIYOR 

 

Teröristin, "Sultan" adını kullanarak otobüs firmasından sahte isimle bilet aldığı, Bursa'da gözaltına alınan kişilerin yanında kaldığı tespit edildi.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.