Bursa'daki Canlı Bomba Saldırısında Yeni Ayrıntılar

Bursa'daki Canlı Bomba Saldırısında Yeni Ayrıntılar

Bursa’da geçen çarşamba akşamı Ulu Cami yakınında meydana gelen canlı bomba eylemi ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 17’ye yükseldi.

Bursa’daki canlı bomba eyleminde parçalanan kadın teröristin kimliği henüz belirlenemedi. Canlı bombanın ceset parçalarından alınan DNA’lar şüpheliler ile uyuşmayınca kimliğine ulaşılamadı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı dün Afyonkarahisar’dan getirilen 1 kişi ile birlikte 17’ye yükseldi. Savcılıktan ek bir süre alınmaması halinde yarın adliyeye çıkartılması bekleniyor.


Üniversite öğrencisi bombayı otobüsle getirmiş

Devam eden soruşturma kapsamında İstanbul’da hazırlanan ve niteliği araştırılan bombayı İstanbul’dan üniversitede okuyan bir kız öğrencinin çanta içerisinde otobüs yolculuğu ile getirdiği ortaya çıktı.


Patlama anı, güvenlik kameralarına yansımıştı

Adı açıklanmayan bu öğrenciyi de gözaltına alan polis patlamadaki bazı bilinmeyenleri de ortaya çıkardı. Buna göre polis eylemi gerçekleştiren kadın teröristin çivilerle güçlendirilen bombayı çantasına koyduğu, olay anında ise sol kolunda taşıdığı bilgisine ulaştı.

Bombanın başka örneklerde olduğu gibi vücuda bağlı olmaması nedeniyle, kadın teröristin cesedinin de fazla parçalanmadan olay yerinin sağ tarafında bulunması bu olasılığı güçlendirdi.

Yetkililer, terör örgütlerinin eylemlerini gerçekleştirirken poliste kaydı olmayan kişileri kullandıklarını vurgularken "Örgüt görevlendirdiği kişileri fazla militanlarla tanışıp bir araya getirmiyor. Bir, iki veya en fazla üç kişi ile muhatap oluyor. Bu da yapılan soruşturmayı olumsuz yönde etkiliyor" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, canlı bombanın örgütünün tespit edildiğini ancak bu bilgiyi şimdilik kamuoyu ile paylaşamayacaklarını ifade etmişti.

        DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.