Bursa'da Uluslararası Bediüzzaman ve Dünya Barışı Paneli

Bursa'da Uluslararası Bediüzzaman ve Dünya Barışı Paneli

Panelin 21 Mart'ta saat 19.30'da başlayacağı bilgisini veren Yıldırımhan, 22 Mart'ta ise Ulu Camii'nde mevlit okutulacağını anlattı

Bursa Bediüzzaman Platformunu oluşturan Emirsultan Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, Bursa Kültür Vakfı ve İttihad Eğitim ve Kültür Derneğinin, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlediği "Uluslararası Bediüzzaman ve Dünya Barış Paneli" 21 Mart Cumartesi günü yapılacak.

Platform Sözcüsü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 55'inci yılı kapsamında uluslararası panel ve mevlit programı organize ettiklerini söyledi.

Panelin 21 Mart'ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda saat 19.30'da başlayacağı bilgisini veren Yıldırımhan, 22 Mart'ta ise saat 11.00'de Ulu Camii'nde mevlit okutulacağını anlattı.

Son dönemde İslam dini ile terörün çok fazla yan yana kullanıldığını vurgulayan Yıldırımhan, "İslam, barış dinidir. Said Nursi'ye göre, 'İnşallah, istikbaldeki İslamiyetin kuvvetiyle medeniyetin güzellikleri üstün gelecek, yeryüzünü pisliklerden temizleyecek, dünya barışını da temin edecektir.' Bu çerçevede panelin konusunu 'Bediüzzaman ve Dünya Barışı' olarak belirledik" dedi.

Yıldırımhan, Doç. Dr. Ahmet Yıldız'ın yöneticiliğindeki panelde, Ürdün Üniversitesinden Prof. Dr. Me'mun Cerrar, İngiltere Durham Üniversitesinden Colin Turner, Süleyman Demirel Üniversitesinden Doç. Dr. İshak Özgel'in konuşmacı olarak yer alacağını dile getirerek, bu etkinliğe ve mevlite vatandaşları davet etti.

aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.