Bursa'da Sema coşkusu

Bursa'da Sema coşkusu

Bursa'da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, Afyon, İzmit ve Konya gibi şehirlerden binlerce kişiyi Atatürk Spor Salonu’nda bir araya getirdi.

Osmangazi Belediyesi’nin, Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’yle birlikte gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Haftası etkinliği yoğun ilgi gördü. Hazreti Muhammed (s.a.v.)’in dünyaya teşrifleri olan Mevlid Kandili öncesi düzenlenen törende, Hz. Peygamber'in hayatı, sevgi ve merhameti hakkında örnekler anlatıldı.
    Katılımcıların sığmadığı Atatürk Spor Salonu’ndaki programda Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay, 2003 yılından bugüne faliyetlerini anlattı.
    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, iyiliği ve güzelliği yaşamak istediklerini belirtti.
Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ ise şunları dile getirdi: "Kendisini zehirleyeni bile affeden bir peygamberimiz var. Bize böylesi bir hoşgörüyü, sevgiyi miras bırakmıştır. Bugün insanların birbirlerini sevmeye fırsat bulamadıkları bir dönemde, insanların üzerine tonlarca bombanın yağdığı bir dönemde bize miras bırakılan sevgiye daha çok ihtiyacımız var."
    Konuşmaların ardından Karabaş-i Veli Kültür Merkezi semazenleri, davetlilere sema coşkusunu yaşattı. 43 Semazen’in döndüğü sema programı sonunda Mustafa Özbağ tarafından Başkan Dündar’a Peygamberin adının yazılı olduğu bir çini hediye edildi
Stargündem