Bursa'da elektrikli toplu ulaşım için ilk adım

Bursa'da elektrikli toplu ulaşım için ilk adım

Bursa'da kent içinde elektrikli araçlarla ulaşımı sağlayacak proje için ilk adım atıldı.

Konuyla ilgili Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (BALKANSİAD) konuğu olarak Bursa'ya gelen ve E- Mobilite konusunda Hollanda'da önemli çalışmaları bulunan Hollandalı APPM Firması yetkilileri kullanılabilirliği konusunda sunum yaptı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm San. Ve Tic. A.Ş. (BURULAŞ) hizmet binasında düzenlenen toplantıda konuşan BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, yeni dönem projelerinden birisi olarak elektrikli ulaşım E-Mobilite olduğuna dikkat çekerek, belediye ile bu konuda çalışmalarının bulunduğunu açıkladı.
Yerli tramvayın da Bursa'da üretildiğini hatırlatan Onur, Hollandalı ve Ankara'da bu konuda tecrübeli firmaların temsilcileri ile biraraya gelip konu ile ilgili çalışma yapacaklarını açıkladı. Dolmuş hatlarının elektrikli araçlarla desteklenmesi ve elektrikli otomobillerin dolmuş hatlarında kullanılmasını öngördüklerini söyleyen Onur, "Elektrikli otobüslerin üniversitemiz içerisinde ya da farklı yollarda devreye girmesini düşünüyoruz. Bu şekilde Bursalılar'ın daha yeşil bir çevrede, karbondan arındırılmış ortamda yaşamalarını istiyoruz. Sessiz, çağdaş, yaşamı sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Piri Group Projeler Grup Direktörü ve Ortağı Nejat Doğan ise Türkiye için elektrikli yaşama geçişin önemine işaret ederek, Avrupa'da Hollanda'nın Brabant Bölgesi'nde bu konuda Ar-Ge, teknoloji ve hayatın içine sokma konusunda önemli çalışmalarının bulunuduğuna dikkat çekerek, nasıl uygulanabileceği konusunda fikirlerini sunacaklarını kaydetti.

"İLK OLARAK DOLMUŞLARDA PİLOT UYGULAMA YAPACAĞIZ"

APPM Firması Kıdemli Teknoloji Uzmanı Drs. Bas Scholten ise Bursa'da dolmuş istasyonlarını ziyaret edip, sürücüler ile görüştüklerini açıkladı. Maliyetler hakkında bilgi aldıklarını söyleyen Scholten, "Hat uzunluğu ve kat edilen yol konusunu görüştük. Bugün hizmetin verilmesi, altyapı nasıl olur konularına baktık. Hat uzunluklarına bakacağız. İlk olarak dolmuşlarda pilot uygulama yapacağız gibi gözüküyor. Elektrikli yaşama geçiş için pilot uygulama önemli. İnsanların görmesi ve alışması lazım" diye konuştu.

"TARİHİ ESERLER DE KORUNACAK"

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ise ulaşım konusunda çok önemli projelere imza attıklarını belirterek, "Daha önce BURULAŞ olarak elektrikli ulaşım konusunda çalışmalarımız olmuştu. Çevre kirliliği için önemli bir çalışma. Bursa'da çok fazla tarihi eser bulunuyor. Tarihi eserlerin de karbon gazından zarar görmemeleri için önemli bir çalışma olacak" dedi.
Konuşmaların ardından konuyla ilgili sunum gerçekleştirildi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.