Bursa’da eğitim kapının önünde

Bursa’da eğitim kapının önünde

Tam donanımlı otobüslerle ev hanımlarına yönelik olarak düzenlenen ücretsiz mobil eğitim projesi kapsamında Engelsiz Mobil Eğitim Projesi’ni tamamlayan kursiyerler, sertifikalarına kavuştu.

Belediye Başkanı Altepe, projeye ilginin her geçen gün arttığını söyledi.
 
Bursa'da eğitim yatırımlarına büyük destek veren Büyükşehir Belediyesi tarafından, donanımlı otobüslerle, mahallelerde ev hanımlarına ve engelli vatandaşlara yönelik ücretsiz düzenlenen Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) ile Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi'ne (BENMEP) katılan kursiyerler, sertifikalarına kavuşmanın heyecanını yaşadı. Annelerin çocuklarının eğitimine daha fazla katkı sağlayabilmelerini hedef alan proje kapsamında bilgisayarla donatılan otobüslerde mahalle mahalle dolaşılarak kadınlara ve engelli vatandaşlara ücretsiz bilgisayar ve grafik eğitimleri verildi.

MOBİL EĞİTİM HIZ KESMİYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasında, belediyecilik hizmetlerinin altyapı ve yol yapımı gibi hizmetlerden ibaret olmadığını belirterek, “Bursa'da 2011 yılından bu yana kentin tüm mahallelerini dolaşan BUMEP otobüsleri, vatandaşlara eğitim vermeye devam ediyor. Kadınların eğitilmesi, yeni nesillerin yetiştirilmesinde çok önemli bir yere sahip. Bu proje teknoloji çağına ayak uydurmakta zorlanan ve çocuklarıyla iletişim sorunu yaşayan herkesin yardımına koşuyor.” diye konuştu.

Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Gürsu, Kestel ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki 185 mahalleden kurslara katılıp eğitimlerini başarıyla tamamlayan 2 bin 848 kursiyer ile BENMEP eğitimlerinden faydalanan 72 engelli kursiyer törenle sertifikalarını aldı.

BAŞKANA TEŞEKKÜR

BUMEP ve BENMEP kurslarına katılan kursiyerler de, aldıkları eğitimlerin teknoloji çağında kendilerini geliştirmelerine destek olduğunu vurgulayarak, eğitimlerine tam destek veren Başkan Altepe'ye teşekkür ettiler. Başkan Altepe, konuşmaların ardından kursiyerlere katılım belgelerini takdim etti. Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçelerden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın da katıldığı törende ayrıca, kursların bitiminde yapılan sınavda 100 alan bin 545 kursiyer kura ile çeşitli hediyeler verildi.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.