Bursa, yeni yüzüyle güçlenecek

Bursa, yeni yüzüyle güçlenecek

Vali Münir Karaloğlu, Bursa’nın yeni tasarlanan lale figürlü şehir logosunu basın mensuplarına tanıttı.

 Bursa'nın yeni logosuyla göz doldurduğunu belirten Karaloğlu, kent genelinde süren turizm, sanayi, otoyol ve hızlı tren çalışmaları da bittiğinde artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi.
 
Tarihi Çarşı, Hanlar Bölgesi, Cumalıkızık ve Sultan külliyelerinin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesiyle dünyanın dikkatini üzerine çeken Bursa’nın yeni tasarlanan şehir logosu basın mensuplarına tanıtıldı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği’nde logonun markalaşma hikâyesini gazetecilerle paylaştı. Vali Karaloğlu, Bursa'nın yeni şehir logosuyla göz doldurduğunu belirterek, kent genelinde süren turizm, sanayi, otoyol ve hızlı tren çalışmaları da bittiğinde artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını kaydetti. Bursa logosunun ve mottosunun çıkış sürecini anlatan Karaloğlu, logonun şehir iletişimi için son derece önemli olduğunu belirtti. Osmanlı'nın dibacesi olan Bursa'nın Türkiye'deki şehirlere markalaşma konusunda liderlik ettiğini ifade eden Karaloğlu, logo ve mottonun lansmanı ile birlikte Bursa'nın sahip olduğu potansiyel değerleri daha kolay tanıtabileceğini aktardı.
 
BURSA, İHRACATTA İKİNCİ
 
Bursa'nın ekonomik zenginliklerine de değinen Vali Karaloğlu, şehrin ihracatta Türkiye'nin ikinci ili olduğunu ve çok güçlü bir otomotiv yan sanayisinin bulunduğunu belirtti. Karaloğlu, "Tekstilde dünyanın önemli merkezlerinden biriyiz. Bebek ve çocuk konfeksiyonunun yüzde 85'ini üretiyoruz. Siyah incirde de bu yıl 41 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Bunun yanında çilek, kiraz, böğürtlen, biber ihracatımız var. Salçalık domatesin yüzde 45'i, meyve suyu üretiminin yüzde 25'i, dondurulmuş gıdanın yüzde 40'ı Bursa'da yapılıyor. Bursa'nın tarımı çok güçlü olduğu gibi tarıma dayalı sanayisi de çok güçlü” diye konuştu. 
 
BURSA'NIN GELECEĞİ PARLAK
 
Bursa'nın yüksek bir turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, bu potansiyelin yeterince değerlendirilmediğinin altını çizdi. Uludağ'ı turizm amaçlı yeniden yapılandırdıklarını vurgulayan Karaloğlu, il genelinde yapılan çalışmaları şöyle özetledi: 
"Uludağ'a çıkan teleferik yenilendi. Kongre merkezleri, antrenman sahaları yapımı için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapı çalışmaları sürüyor. Eskiyen oteller yenileniyor. Trekking parkurlarımız var. Sadağı Kanyonu levhalama çalışmaları devam ediyor. İznik Gölü’nün etrafında İznik Ultra maratonu yapıyoruz. Ayrıca sağlık turizminde de termal kaynaklarımız açısından ciddi bir hareketlilik var. Sağlık turizminde Bursa'nın 10 milyar dolarlık pastadan pay alacağını düşünüyoruz. 140 kilometrelik sahil şeridimiz var. Artık turizmde denizden yararlanmamız da gerekiyor. Bursa'nın geleceği çok iyi olacak." 
 
LOGO NE ANLATIYOR?
 
Türk İslam sanatının en gözde motifi olan lale, Bursa şehir logosunun temel bileşeni olarak dikkat çekiyor. Lale, Türk devlet örfünün esasını oluşturan güç, adalet ve bilgeliğe gönderme yapıyor. Osmanlı'nın kent genelinde inşa ettirdiği eserlerde stilize edilerek kullanılan lalenin Anadolu'ya ve tüm imparatorluk coğrafyalarına Bursa'dan yayıldığı biliniyor.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.