Bursa-İzmir yoluna alternatif güzergah geliyor

Bursa-İzmir yoluna alternatif güzergah geliyor

Bursa'da, Ankara-İzmir Yolu’na alternatif güzergah olan 30 metrelik yolda çalışmalar hızla sürüyor.

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yolun tamamlanmasıyla şehir ulaşımının nefes alacağını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bürokratlarla birlikte 30 metrelik yoldaki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Altepe, "Bursa, altyapısıyla, üst yapısıyla hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu konuda özellikle kentimizin ulaşılabilir bir kent olması ve kent içi trafiğin rahatlaması konusunda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bursa’da, planda olmasına rağmen uygulamada olmayan yolları birer birer yapıyoruz. Bursa’yı boydan boya ve dikine geçen caddelerimiz, bu dönemde hızla açılıyor. Ana arterlerin açılması konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun bir faaliyet gösteriyoruz. Bursa’nın gündeminde yaklaşık 30 yıldır olan ve bir türlü gerçekleşmeyen 30 metrelik yol da bu dönemde yapıldı. Bu sayede, Ankara-İzmir istikametindeki caddeye alternatif yeni bir cadde açılmış oluyor." dedi.

Çalışma kapsamında, Yalova Yolu ile Sırameşeler ve Acemler Köprüsü arasındaki bölgenin en önemli etap olduğunu belirten Başkan Altepe, şöyle devam etti: "Şu anda Yalova Yolu-Soğanlı arası ve Alemdar ile Sırameşeler arasındaki 250 parselin kamulaştırılması bitti ve burada daha önce 5 metre olan ara caddelerimiz, şu anda artık 30 metre haline geldi. Bu bölgede otobüs dolaşamıyordu, sadece küçük araçlar kullanabiliyordu. Şimdiyse büyük otobüslerin geçebileceği yeni bir ana arter kazandırılmış oldu. Yalova Yolu-Sırameşeler arası tamamlandı. Daha sonra diğer etapları, Acemler’den Çevre Yolu ve Mıudanya Yolu bağlantıları, diğer tarafta da Yalova Yolu, Balıklı üzerinden, Yıldırım bölgesi Gürsu’ya doğru uzanarak devam ediyor."

Yalova Yolu-Sırameşeler arasındaki etabın sonuna gelindiğini kaydeden Başkan Altepe, "Artık burada son işlemler yapılıyor. Demiryolu altı dediğimiz bu bölgelere nefes aldıracak son işlemler, yeni imar planları ve yeni yapılacak binalarla birlikte Bursa’nın en sıkıntılı bölgesinde önemli bir dönüşüm yaşanmış oluyor. Gerçek anlamda kentsel dönüşümün en güzel örneklerinden biri de bu 30 metrelik yolla sağlanıyor. Burada son eksikler yapılıyor. Orta refüj düzenlemesi, yeşil alan çalışmaları, çevre düzenlemeleri, ışıklandırmalar tamamlanınca, yaklaşık 20 gün içinde güzel bir açılış yapmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu. Başkan Altepe, bölgedeki çalışmaların yaklaşık 42 milyon TL’ye mal olduğunu sözlerine ekledi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.