Bursa İHH'dan Suriye'de KBRN eğitimi

Bursa İHH'dan Suriye'de KBRN eğitimi

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye'de sivil halkı kimyasal saldırılar konusunda bilinçlendirmek için çalışma başlattı

Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, Suriye'de sivil halkı kimyasal saldırılar konusunda bilinçlendirmek için çalışma başlattı. 

Bursa İHH İnsani Yardım Derneğinden yapılan açıklamaya göre, Suriye'de 5 yıldır devam eden iç savaşta mağdur olan halka yüzlerce tır yardım malzemesi göndererek çalışmalarını sürdüren Bursa İHH, olası bir kimyasal saldırıda sivil halkın kendisini koruyabilmesi için Suriye'deki konteyner kentlerde el broşürü dağıtarak, Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) saldırılara karşı korunma amaçlı eğitim vermeye başladı.
Hafta sonu Suriye'ye giden Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Arama-Kurtarma ekibi, sivil halkın kaldığı konteyner kentlerde 5 bin adet eğitici broşür dağıtarak, bu tür saldırılara karşı alınacak önlemler ve korunma yöntemleri hakkında eğitim verdi. 

- Arapça broşür hazırlandı

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, dağıtılan broşürlerle olası bir kimyasal saldırıda yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yapıldığını ifade etti. 

Bursa İHH Arama Kurtarma ekibinin geçen ay Suriye'ye giderek enkazda arama kurtarma konusundaki görevlilere eğitim verdiğini hatırlatan Kaptan, şunları kaydetti:

"KBRN eğitim programı kapsamında 7 kişilik ekibimizle Suriye sınırları içerisinde bulunan konteyner kentlerdeki sivillere kimyasal saldırılar karşısında bilinçlendirmek için eğitim verdik. Ayrıca hazırlamış olduğumuz Arapça broşürlerin de kamplarda dağıtımını sağladık. Suriye'de yaşanan zulmün faturası her geçen gün artıyor. Amacımız savaştan en çok etkilenen kesim olan sivil halkın kendisini korumasını öğrenmesidir. Bugüne kadar yüzlerce tır yardım malzemesi gönderdik ve yine göndereceğiz ancak bu eğitimler de çok önemli. Verdiğimiz bu bilgiler küçük detaylar olabilir ama yeri geldiğinde bir canın kurtulmasına vesile olabilir. Eğitimlerimiz bununla sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki günlerde yeni eğitimlerle Suriye'deki mazlum halkı bilinçlendirmeyi sürdüreceğiz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.