Bursa hayvancılık ve tarımda da gelişecek

Bursa hayvancılık ve tarımda da gelişecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret Borsası, Bursa'daki hayvancılık ve tarımsal faaliyetlerin gelişmesi, daha akılcı projelerle Bursa'nın tarım alanındaki bilinirliliğinin tekrar eski günlerine dönmesi için işbirliği kararı aldı.

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve Meclis Başkanı Mehmet Aydın ile Yönetim Kurulu üyeleri, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Ziyarette, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret Borsası'nın işbirliğiyle, Bursa'nın tarımsal ve hayvancılık faaliyetlerinde yeniden ön plana çıkması için yapılabilecek çalışmalar ele alındı. Borsa Yöneticilerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'yi ziyaretinde iki kurumun daha önceden de görüş alışverişinde bulunduğu 'Bursa Hayvan Borsası' kurulması için bir komisyonun oluşturulması ve bu komisyonun başta yer tahsisi olmak üzere çalışmalarına biran önce başlaması kararlaştırıldı.

'AKICI PROJELERLE ÜRETİCİ KAZANACAK'

Ziyarette konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Bursa'da en uyumlu ve en güzel işleri çıkarabileceğimiz kurumlardan birisi Bursa Ticaret Borsası'dır. Bursa Büyükşehir Belediyemiz ile Bursa Ticaret Borsamız, tarım ve hayvancılık konularında, Bursa'daki üreticilerin kazanması adına daha akılcı projeler üretmek için geniş çaplı bir işbirliğine gidiyor. Bugün de bu işbirliğinin ilk adımını atmış bulunuyoruz." dedi.

'BURSA, ASLINDA BİR TARIM KENTİ'

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret Borsası işbirliğiyle kurulacak 'Hayvan Borsası' çalışmalarına değindi. Matlı, "Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan yer tahsisi sonrasında temelini atacağımız bu 'Hayvan Borsası', Türkiye'nin en modern borsası olacak. Biz BTB olarak, Bursa'nın, sanayi şehri olduğu kadar tarım ve hayvancılık şehri de olduğunun unutulmamasını istiyoruz." diye konuştu.

'UNUTULAN DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORUZ'

Bursa Ticaret Borsası olarak Bursa'nın unutulmaya yüz tutmuş değerlerine sahip çıkmak için de çaba sarf ettiklerini belirten Özer Matlı, BTB olarak yaptıkları ziyaretlerde, Bursa'nın önemli iki değeri olan 'Hacivat-Karagöz' ile 'Bursa İpeği'nden oluşan el yapımı tablo hediye ettiklerini söylerken, ellerinden geldiğince Bursa'nın değerlerine sahip çıkacaklarını da sözlerine ekledi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.