Bursa Blok Mermer ve İş Makineleri Fuarı, kapılarını açtı

Bursa Blok Mermer ve İş Makineleri Fuarı, kapılarını açtı

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ'nin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) işbirliğiyle ilk kez düzenlediği "Bursa Blok Mermer ve İş Makineleri Fuarı" kapılarını açtı.

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bursa'da Türk fuarcılık sektörüne yeni fuarlar kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Şu anda bir ilke hep birlikte tanıklık ettiklerini dile getiren Ersözlü, "Bu fuar gelecekte bu sektörün en değerli fuarı olarak Bursa'dan mesajlar verecek. Türkiye'de blok mermerler ve iş makineleri kapalı sergi salonlarında ilk kez bu fuarda sergilenecek. 6 ayrı salondan oluşan 40 bin metrekare kapalı alanda 12 ülkeden 148 firma ve firma temsilcisi katılacak" diye konuştu. 

Fuarda 870 blok mermerin, 600'ün üzerinde renk ve desenin sergileneceğini belirten Ersözlü, fuarın aynı zamanda 1 milyar dolarlık iş hacmine imkan vereceğini kaydetti.

"10 milyon dolara yakın iş bağlantısı" 

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da dünya doğal taş rezervinin yaklaşık yüzde 40'ına sahip olan Türkiye'nin sektörde yaklaşık bin 500 doğal taş ocağına, 2 bin 100 civarında fabrika ölçeğinde tesise ve 9 bine yakın atölyeye sahip olduğunu belirtti. 

Burkay, bu fuarın 3-4 yıl içerisinde Türkiye blok mermer ihracatının en az yüzde 50'sini gerçekleştireceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"Fuarın 1 milyar dolarlık ihracata imza atmasını hedefliyoruz. Böyle stratejik bir fuarda stant açan 150 firmamızın 70'inin stantlarındaki taşların tamamını daha şimdiden sattığını öğrendim. Fuarımızın daha açılmadan 10 milyon dolara yakın bir iş bağlantısı gerçekleştirmesi, sektör açısından ne kadar doğru bir adım attığımızı ortaya koydu. Burada sergilenen binlerce blok ve bir araya getirdiğimiz yüzlerce üretici, işlenmiş ürünlerle birlikte sektörümüzün 2014 yılında gerçekleştirmiş olduğu 2,1 milyar dolarlık ihracata büyük katkı sağlayacak. Fuarlarımızın da etkisiyle sektör temsilcilerimizin 2023 yılında 7 milyar dolarlık ihracat hedefine rahatlıkla ulaşacağına inanıyorum." 

Fuarın açılışına Başbakanlık Başmüşaviri Ali Osman Koca, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu ve sektör temsilcileri katıldı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, daha sonra firmaların stantlarını gezip, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.