Bursa bilimde Türkiye'ye örnek

Bursa bilimde Türkiye'ye örnek

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yöneticileri ile 81 ilin bakanlık temsilcileri, Türkiye'nin ilk bilim merkezi olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti.

Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Aydoğan, Bursa'daki bu çalışmanın 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısında' gündeme getirileceğini söyledi.
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müsteşar yardımcıları Ramazan Yıldırım ve İlyas Aydoğan ile 81 ilin bakanlık temsilcileri, Yalovo yolundaki Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi(BTM)'ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan'ın da eşlik ettiği ziyarette bakanlık temsilcileri, istasyonları tek tek dolaşarak deney yaptı. Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Türkiye'de ilk kez Bursa'daki bilim merkezine ziyaret gerçekleştirdiklerini vurguladı. 81 ildeki temsilcilerle BTM'yi dolaşmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Yıldırım, 'Burada gerçekten ecdadımızın bilimle ilgili neler yaptıkları ve insanlığa hangi katkıları sağladıkları noktasında heyecan verici bilgilere, deney imkanlarına ulaşıyoruz' dedi. Bakanlık olarak hedeflerinin bilimi çocuklara sevdirmek ve Türkiye'yi bilim insanları yetiştirerek muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olduğunu ifade eden Yıldırım, 'Başta Bursalılar olmak üzere ailelerimiz buraya çocuklarını getirirlerse; gelecek nesiller adına, ülkemiz ve insanlık adına güzel gelişmeler yaşanacağı kanaatindeyiz' diye konuştu.
 
KOCAELİ VE KAYSERİ DE YOLDA
 
Bakanlık Müsteşar Yardımcısı İlyas Aydoğan ise, Türkiye'de ilk kez Bursa'da kurulan bilim merkezi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Bakanlık olarak 2016 yılı sonuna kadar tüm büyükşehirlerde, 2023 yılı sonuna kadar da tüm illerde birer bilim merkezi kurma yönünde karar aldıklarını söyleyen Aydoğan, Bursa ve Konya'nın bilim merkezlerini faaliyete başlattığını, Kocaeli ve Kayseri'deki çalışmaların da hızla sürdüğünü ifade etti. Müsteşar Yardımcısı İlyas Aydoğan, Bursa'daki çalışmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısında gündeme getireceklerini, Türkiye'de yapılacak diğer uygulamalarda Bursa'nın incelenmesini talep edeceklerini ifade etti.
 
BURSA'NIN HAKLI GURURU
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, bundan 3-4 yıl önce dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e yaptıkları '81 ile bilim merkezi kurulması yönündeki' teklifin bugün devlet politikası haline gelmesinden gurur duyduklarını söyledi. Bir zamanlar sadece gelişmiş ülkelerde bulunan ve kendilerini heyecanlandıran bilim merkezlerinin daha kapsamlısını Bursa'da hayata geçirmekten gurur duyduklarını belirten Başkan Altepe, 'Çocuklarımızın geleceklerini burada planlıyor olmaları, hem kentimizin gelişmesi hem de ülkemiz açısından oldukça önemli' ifadelerini kullandı.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.