Bursa, bilim ve teknoloji merkezine kavuşuyor

Bursa, bilim ve teknoloji merkezine kavuşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bilim ve teknoloji merkezinin açılışına sayılı günler kaldı.

BUTTİM TÜYAP Fuar Alanı yanında yaptırılan ve 25 Ocak Cumartesi günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından açılacak olan bilim ve teknoloji merkezi, Bursa’da büyük bir boşluğu dolduracak.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yapımı devam eden bilim ve teknoloji merkezinin çocukların bilime olan ilgilerinin artmasına vesile olacağını ifade ederek “Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Cumartesi günü saat 14.00’da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık tarafından açılacak. Bildiğiniz gibi Türkiye’de Bilim Merkezlerinin tarihi çok eski değil, 3-4 yıllık bir gelişmesi var. Bilim ve Teknoloji Merkezilerinin en önemlilerinden bir tanesini Büyükşehir Belediyemiz Bursa’da yapmış oldu. Çocuklarımız burada hem bilim tarihini sergilerle öğrenmiş olacak, hem de bilimsel deneyleri görerek, elleyerek, bizzat deneyerek burada öğrenme şansları olacak. Çocukların bilime olan merakını arttırmak burada esas olacak.” dedi.

Vali Karaloğlu, “İnşallah Bursa’da bu bilim ve teknoloji merkezini gezen çocuklarımız bilime olan ilgileri alakaları artar ve gelecekte ülkemizin önünü açacak buluşların sahipleri olurlar.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri merkez için şu ana kadar 18 milyon TL harcandığını belirterek tamamlandığında toplam 25 milyon TL’ye mal olacağını ifade etti.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.