Burkina Fasolular Bediüzzaman için ne dedi?

Burkina Fasolular Bediüzzaman için ne dedi?

Burkina Faso’nun başkenti Vagadugu’da bir araya geldiler

Üstad Bediüzzaman Said Nursi hazretleri vefatının 57. sene-i devriyesinde Burkina Fasolu talebelerince ‘’Bediüzzaman Hazretlerinin Şahsiyeti ve Fikr-i İslamiye Hizmeti konulu’’ program ile yâd edildi.

Burkina Faso’nun başkenti Vagadugu’da gerçekleştirilen program Abdurrahim Ouedraogo’nun Kur'an-ı Kerim kıraatiyle başladı. Nuh Kabore’nin sunuculuğuyla devam eden programda ilk olarak Hayrat Vakfı temsilcisi Yasir Kaya "Bediüzzaman Hazretlerinin Şahsiyeti" adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Bu sunumda Bediüzzaman Hazretlerinin hayatı kronolojik bir biçimde ele alındı.Daha sonra Hayrat Vakfı Burkina Faso Temsilcisi Said İlboudo, "Bediüzzaman Said Nursi’nin Fikri İslamiye Hizmeti" adlı sunumuyla kendisinin değişen dünya düzenindeki rolü ve Fikri İslamiye getirdiği yeni ve harika üslubu ele aldı.

Katılımcıların yorum ve sorularıyla devam eden programda Bediüzzaman Hazretleri hakkında merak edilen birçok soru cevap buldu. Katılımcılar Bediüzzaman Hazretleri’nden övgü ile bahsederken Burkina Faso’ya bir Nur Merkezi açarak bu kıymetli zatın eserlerinin ve fikirlerinin buralara kadar gelmesine vesile olan Hayrat Vakfı’na teşekkürlerini dile getirdiler.

burkinafaso1.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.