Burdur Gölü çevresinde temizlik çalışması başlatıldı

Burdur Gölü çevresinde temizlik çalışması başlatıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürlüğü, su seviyesinde azalma yaşanan Burdur Gölü çevresinde temizlik çalışması başlattı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürlüğü, su seviyesinde azalma yaşanan Burdur Gölü çevresinde temizlik çalışması başlattı.
 
Burdur Şube Müdürlüğü, Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Burdur Şubesi desteği ile göl çevresinde temizlik yaptı.
 
Çalışmaya katılan 10 işçi, Şeker Plajı mevkisinde göl kıyısına ve çevresine atılmış otomobil lastiği, tıbbi atık, poşet, ilaç kutusu ve cam şişe gibi atıkları topladı.
 
Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, göl çevrenin özellikle son zamanlarda aşırı derecede kirletildiğini söyledi.
 
İnsanların güzel gördükleri yerlere giderek yiyip içtiklerini, piknik yaptıkları yerleri kirlettiklerini belirten Yılmaz, bu duruma anlam vermenin güç olduğunu dile getirdi.
"Ne kadar sürerse sürsün sonuna kadar devam edeceğiz"
 
Müdürlük olarak Burdur Gölü çevresinde temizlik çalışması başlattıklarını anlatan Yılmaz, "Öncelikle en yakınımızdaki yere sahip çıkmamız gerekiyor. Biz de son yıllarda su çekilmesiyle gündemdeki gölün çevresini temizlemeye ve bu konuda öncü olmaya karar verdik. Aslında göl hepimizin, bunun için tüm kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve insanlar bu çalışmaya destek vermeli. En başta da çevreyi kirletmemeli" dedi.
Yılmaz, gölün çevresinde aşırı derecede atık bulunduğunu, temizlik işinin uzun sürebileceğini ifade etti.
Yılmaz, "Burdur Gölü'nün çevresini temizleme çalışması ne kadar sürerse sürsün sonuna kadar devam edeceğiz. Gölün çevresini doğal olmayan atıklardan temizleyeceğiz. Çalışma bittiğinde ortaya çok ciddi atık çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu..
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.