Burada kediler insanlardan 6 kat fazla

Burada kediler insanlardan 6 kat fazla

Japonya Aoshima'daki kedilerin sayısı insanlardan altı kat fazla. Restoran, pansiyon bulunmayan ada turistlerin akınına uğruyor.

Japonya'nın güneyinde balıkçılıkla geçimini sağlayan insanların yaşadığı ücra Aoshima Adası, benzerlerinden hayvan popülasyonuyla ayrılıyor. Bir kedi ordusunun hüküm sürdüğü adada 22 insana karşılık 120'den fazla kedi var.

Adada yaşayan insanların çoğu emekli ve balıkçı teknelerine giren fareleri temizledikleri için kedilerden şikâyetçi değil.

1945’te 900 kişinin yaşadığı Aoshima, ada sakinlerinin iş bulmak için büyük kentlere göç etmesi ile giderek ıssızlaştı. Terk edilen evlere yerleşen kedilerin nüfusu ise hızla arttı.

Ada, herhangi bir restoran, pansiyon, araç veya market olmamasına rağmen kediseverlerin akınına uğruyor. Kediler, turistlerin kendilerine verdiği hiçbir yiyeceği geri çevirmiyor.

44 bin metrekare büyüklüğündeki adada yaşayanlar da turistlerden memnun. Ancak ziyaretçilerden tek istedikleri, geldiklerinde hayvanların sağlık ihtiyaçlarını da karşılamaları.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.