Bunu yapınca cami cemaati arttı

Bunu yapınca cami cemaati arttı

Cami derneği tarafından yapılan değişiklik cami cemaatinin artmasına vesile oldu

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, yaklaşık bir yıl önce asansör yaptırılan merkez Alan Camiinde, yaşlı vatandaşlara büyük kolaylık sağlanırken, cemaatte de artış oldu. Altında işyerleri bulunan camide, merdivenleri çıkmakta zorlanan vatandaşlar, asansörü kullanırken, yaptıranlara teşekkür etti.

İvrindi ilçe meydanında yer alan Alan Camiinde, yaşlılar merdivenleri çıkmakta zorlanınca, Cami Yaptırma Derneği tarafından asansör yaptırıldı. Yaşlı ve engelliler asansörü kullanırken, cami cemaati de arttı. Cemaatten 75 yaşındaki Kaya Şendoğan,” Asansörden çok memnunuz. Her gün camiye gelen arızalı vatandaşlar asansörle çıkıyor. Gayet memnunuz asansörden. Cami derneği yaptı herhalde. Cami derneğine çok teşekkür ederiz. Yapanlardan Allah razı olsun” dedi. 83 yaşındaki İbrahim Avcu’da,” Cami derneği yaptı asansörümüzü. Asansörden çok memnunuz. Yapanlardan Allah razı olsun. Teşekkür ederiz” diye konuştu.

Cemaatin arttığını anlatan İmam Mehmet Köse ise, ”Merkez Alan Camine, yaklaşık bir yıl önce asansör yaptık. Yapanlardan Allah razı olsun. Camimizde belli bir yaşın üzerindekilere çok kolaylık sağlandı. Bu kolaylığın yanında 3-5 cemaatimizde artış gösterdi. Bazen arada teklediği zaman, yani bozulduğu zamanlarda hepsi sırada bekliyor. Hadi hadi ya ne zaman yapılacak gibi serzenişte bulunuyorlar. Ama genelde güzel bir hizmet. Yapanlardan Allah razı olsun. Diğer böyle bizim gibi kubbeli olup da altında merdivenle çıkılan camilerde böyle yapılmasını arzu ediyoruz. Cemaatimiz için büyük bir kolaylık oldu” dedi. 

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.