Bundan böyle uzman eczaneciler yetişecek

Bundan böyle uzman eczaneciler yetişecek

Hasta odaklı uzmanlık eğitimi alan eczacıların yetiştirilmesine yönelik kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz'ün Hasta odaklı uzmanlık eğitimi alan eczacıların yetiştirilmesine yönelik Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
 
TBMM Genel Kurulu'nda, Kabul edilen kanuna göre, eczacılığın herhangi bir uzmanlık dalında uzman olmak ve unvanı ilan edebilmek için Sağlık Bakanlığı'nca kabul ve ilan edilen Türkiye eğitim kurumlarınca verilmiş veya yabancı memleketlerin eğitim kurumlarından biri tarafından tasdik edilmiş ve Sağlık Bakanlığı'nca tescil olunmuş bir uzmanlık belgesini haiz olunacak. Eczacılıkta uzmanlık eğitimlerine, merkezi olarak yapılacak "eczacılıkta uzmanlık sınavı" ile girilecek. Uzmanlık dallarının eğitim müfredatları ve bu müfredatlara göre uzmanlık dallarının temel uygulama alanları ile görev ve yetkilerinin çerçevesi "Eczacılıkta Uzmanlık Kurulu" tarafından belirlenecek. Kanunla, 56 kadro ihdas ediliyor. 
 
Mersin Milletvekili Ali Öz Eczacılar İçin verdiği Kanun Teklifi Dört Partinin uzlaşması ile yasalaştı.
MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, TBMM’sine Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini gerekçesiyle birlikte Meclis Başkanlığı’na sundu. Kanun teklifinde, eczacılığın ülkemizdeki tarihçesinden de söz eden Milletvekili Öz, Eczacılık hakkında ARGE çalışmaları bilgeleri vererek branşlaşmasının önemine değinerek uzman eczacılığın kamu ve özel sektörde teşvik edilmesinin gerekli olduğunu dile getirdi.  
Öz,  “Sağlık alanında teknolojinin gelişimi, hasta odaklı hizmet sunumu anlayışının dünya genelinde kabulü, vatandaşların beklentilerinin yükselmesi ve sağlık hizmeti sunumunda niteliğin artması ile sağlık hizmetlerinin hızlı değişimine ayak uydurmak için dünya genelindeki uygulamaları örnek alarak hasta odaklı uzmanlık eğitimi alan eczacıların yetiştirilmesi ve sağlık hizmetleri sunumu kalitesinin daha da arttırılması için kamu kesiminde çalışmalarının teşvik edilmesi gereklidir.
 
Ülkemiz koşulları göz önünde bulundurularak sağlık hizmetleri sunumu niteliğinin daha da artması için Klinik Eczacılık, Enfeksiyon Hastalıkları Eczacılığı, Onkoloji Eczacılığı, Fitofarmasi Eczacılığı dallarında hasta odaklı uzmanlık eğitimi verilmesi, uzman eczacıların kamu sektöründe ve özel sektörde istihdamının teşvik edilmesi gereklidir.”görüşü ile kanun teklifinin gerekçelerini de açıkladı.
 
MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, teklifin, eczacıların tüm sorunlarını çözmediğini, ancak beklentilerin önemli bir bölümünü karşıladığını söyledi. Öz, teklifin kanunlaşması ile birlikte, eczacıların ciddi mesleki kazançlar elde edeceğini, eczanelerin artık yalnızca ticari bir işletme değil, önemli bir sağlık hizmetçisi olarak tanımlanacağını ve buna benzer daha öncede zaman zaman TBMM'sine teklif verdiğini söyledi.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum