Bulutlar İstanbul'un üstünde dolaşıyor yağmıyor

Bulutlar İstanbul'un üstünde dolaşıyor yağmıyor

Türkiye genelinde ciddi bir kuraklık yaşanırken İstanbul’daki barajların doluluk oranı bir yılda yüzde 80,79’dan 32,36’ya geriledi

26 ve 28 Ocak tarihli Meteoroloji radarı görüntülerini Twitter’dan paylaşan İTÜ öğretim üyesi ve meteoroloji mühendisi Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, “Hayret! 2 farklı günde 3 yanı yağışlıyken neden İstanbul’da yağış olmuyor?” ifadelerini kullanmıştı. Çevrenin çok bozulduğunu ve su havzalarının betonlaştırıldığını söyleyen Kadıoğlu, “Bulutlar İstanbul’un üzerine geliyor ama yağış bırakamıyor. Çünkü şehrin üzerinde aşırı miktarda toz var.” dedi.

Türkiye, bu yıl adeta kuraklıkla boğuşuyor. Kış ayında yurda düşen yağış miktarı geçen yıllara göre yüzde 30 azaldı. Şubat 2013’te yüzde 80,79 olan İstanbul’daki barajların doluluk oranı şu an yüzde 32,36’ya kadar geriledi. Barajlardaki mevcut su miktarı ise 281 milyon metreküp. İstanbul’un yaklaşık 4 aylık suyu kaldı. Barajların dip suyunun kullanılamadığı ve yaz aylarında su kullanımının artacağı da göz önünde bulundurulduğunda İstanbul için su sıkıntısı kapıda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, olası bir su sorununu Melen Çayı’ndan gelen suyla çözeceklerini düşünüyor. Ancak vatandaşları da suyu tasarruflu olmaları konusunda uyarıyorlar.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.