Bulut: Risale-i Nur iki tasalluttan kurtulmalı

Bulut: Risale-i Nur iki tasalluttan kurtulmalı

Ben bu durumu Risale-i Nur’un bekası, istidadı ve maksadı açısından tehlikeli buluyorum

Risale Haber-Haber Merkezi

Mehmet Ali Bulut, Risale-i Nur'un iki tasallut, iki yıkıcı anlayış altında kan kaybettiğini söyledi.

Haber 7'deki yazısında Risale-i Nur’un en birinci vazifesinin imanı ihya ve takviye olduğunu belirten Bulut, "İnsanın ahiretine bakar. Dünyaya, vatana ve siyasete bakan yönleri ikinci, üçüncü derecede ehemmiyetlidir.  Elbette Risale-i Nur’un siyaset ve iktidara dair de fikirleri, duruşları vardır ve olacaktır amma bu ikinci ve üçüncü derecedeki vazifeleri, birincinin önüne geçirmek çok tehlikelidir" şeklinde yazdı.

Şu anda Risale-i Nur'un iki tasallut; iki yıkıcı anlayış altında kan kaybettiğini ifade eden Bulut, "Bunlardan birisi paralelcilik! Hükümet ısrarla her menfiliği paralelcilikle ilintilendirdiği için toplumun siyasi hassasiyeti yüksek kesimleri tarafından Risale-i Nur, -çünkü paralel diye suçlanan kesimi de ekseriyet Nurcu sayıyor- vatana ihaneti dahi meşru görecek bir anlayış (!) zannediliyor. Meşrep ve meslek itibarıyla Risale-i Nur’u istemeyen dini cemaatler de bu anlayışı dipten dibe körüklüyor. İkinci bir saldırı ise, “merkez Nurculuğun” siyasallaştığı yolundaki suçlamalardan besleniyor. Bugüne kadar siyasete bulaşmayı şeytana bulaşmak kadar sakıncalı gören şu insanların birçok meselede hükümetle kol kola görünmeleri veya öyleymiş gibi yansıtılmaları birtakım insanların kafasında “Nurculuğun siyasallaşması”  şeklinde yorumlanıyor. Bu algıyı besleyenler ise iktidara muhalif olanlardır. Dolayısıyla Risale-i Nur, bir yandan iktidarın payandası, diğer yandan ihanetle eş değer sayılan paralelciliğin kaynağı diye yansıtılarak tahrip ediliyor. Ben bu durumu Risale-i Nur’un bekası, istidadı ve maksadı açısından tehlikeli buluyorum" dedi.  

Risale-i Nur'daki iman hakikatlerine herkesin, ondaki müspet harekete her kesimin ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Bulut, yazısını şöyle sürdürdü:

"Onu birilerinin uhdesinde veya bir siyasi anlayışın emrinde bir hizmet gibi göstermek ciddi bir darbedir. Acilen Risale-i Nur’un -benzetmede hata olmasın- ‘ehli sühhet ve’l-cemaat’ mecrasının oluşturulması gerektiğine inanıyorum. Aksi takdirde, şu hareket şu dönemde ciddi bir darbe alacaktır. 

"Evet, inanıyorum “Risale-i Nur, İslamın büyük cadde-i kübrası içinde bir hizb-i makbul” olarak insanlığın en son dönemine kadar uzanacaktır. Fakat bu demek değildir ki zarar görmeyecektir. Risale-i Nur milyonlara, milyarlara erişmesi, ulaştırılması gereken bir hizmet iken küçük ve kadük bir topluluğun meslek ve meşrebi olarak kalması ağır bir mukadderat olur!

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
16 Yorum