Bulgaristan'ın tek başörtülü muhabiri şikayetçi

Bulgaristan'ın tek başörtülü muhabiri şikayetçi

Bulgaristan'daki tek başörtülü muhabir Resmiye Mümin, hem işini yaparken hem de özel hayatında başörtüsü nedeniyle tepki gördüğünü söyledi.

Bulgaristan'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali'de yerel bir gazetede çalışan Resmiye Mümin, yaşadığı sıkıntıları AA muhabirine anlattı. 

Alaylı sözlerle sık sık karşılaştığını kaydeden Mümin, "Bir arkadaşım Facebook'ta başörtülü fotoğrafımı görünce 'bana acıdığını, geleceğimi düşünemediğini ve terör örgütü DAEŞ'e gelin gitmeye hazır olduğumu' söyledi. Bu tür sözlerle neredeyse her gün karşılaşıyorum. Hatta başörtüsü takmak için kimden, kaç para aldığımı soranlar oluyor." dedi.

Ön yargılar yüzünden başörtüsü nedeniyle alay konusu olduğunu ifade eden Mümin, işi gereği gittiği birçok yerde alaycı sözlere muhatap olduğunu ancak tartışmaya girmemek için tepki vermemeyi tercih ettiğini söyledi.

"Selamı kestiler"

Başörtüsü nedeniyle etrafında çok sayıda insanın, başörtüsü takmaya başladıktan sonra selam vermeyi dahi kestiğini aktaran Mümin, ülkede tek başörtülü muhabir olarak bu tür tepkilere şaşırmadığını dile getirdi.

Mümin, işi gereği kamu kurumlarına gittiğinde de başörtüsü nedeniyle genelde olumsuz tepki aldığını belirtti.

Ülkenin komünist parti idaresinde olduğu dönemde anne ve babalarının dini eğitim alamadıkları için dinden uzak kaldıklarını kaydeden 36 yaşındaki gazeteci, "Şimdi biz o boşluğu kapatmak zorundayız." dedi.

Nüfusu 7,3 milyon olan Bulgaristan'da resmi olmayan verilere göre, 1,5 milyon Müslüman yaşıyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.