Bulgaristan'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Bulgaristan'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Bulgaristan'daki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü Sofya'da tasavvuf müziği konseri düzenledi.

Başkentin parlamento binasındaki Sveta Sofia salonundaki konserin açılışınında konuşan Başmüftü Dr. Mustafa Aliş Haci, Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya geldiğinde, dünya üzerine karanlık çökmüş olduğunu, kendisinin de Peygamber olarak insanlığa yol gösterdiğini söyledi.Başmüftü Haci, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Malesef, bin 400 yıl sonra insanoğlu gene doğru yoldan uzaklaşmış, insanlık değerlerini kaybetmiş ve dolayısıyla yeni bir peygambere ihtiyaç duymaktadır. Hz. Muhammed'den sonra başka bir Peygamber gelmeyeceğine göre, insanlığa örnek olabilecek Müslümanlar, Peygamberi güzel anlayıp bütün insanlara anlatmaları gerekmektedir."Kutlu Doğum haftası dolayısıyla düzenlenen konserin başında Edirne'deki Selimiye Cami'si başimam hatibi Süleyman Demiray Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu.Türkiye Cumhurbaşkanlığı'nın mersiyehanlık unvanın verdiği Celal Yılmaz'ın mersiyeler okunuşu ile süren etkinliğin müzik bölümünde ise Necip Karakaya Türk tasavvuf müziğinden örnekler sundu.Farklı dini etnik ve kültürel gruplarından bine yakın izleyicinin izlediği konsere Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Bulgaristan Savunma Bakan Yardımcısı Orhan İsmailov ve bazı Müslüman ülkelerin büyükelçileri de katıldı.

haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.