Bulgaristan, Müslümanlara vakıf mallarını iade etmiyor

Bulgaristan, Müslümanlara vakıf mallarını iade etmiyor

Bulgaristan Vidin'de mahkeme, müze olarak kullanılan ve Konak adıyla bilinen bina ve etrafındaki arazinin Başmüftülüğe iadesini reddetti

Bulgaristan Başmüftülüğünün, Müslümanlara ait vakıf mallarının iadesi için ülkenin çeşitli şehirlerinde başlattığı hukuk mücadelesi çerçevesinde ülkenin kuzeybatısında, Tuna Nehri kıyısında bulunan Vidin'deki Konak adlı binayla ilgili dava sonuca bağlandı.
Vidin İl Mahkemesi, müze olarak kullanılan ve Konak adıyla bilinen bina ve etrafındaki arazinin Başmüftülüğe iadesini reddetti.

Mahkemenin kararında, iade için kanıtların bulunmadığı belirtilerek, Bulgaristan'daki Müslümanların sözkonusu yapının ve arazinin geçmişte hiçbir zaman sahibi olmadığı ileri sürüldü. 

 Mahkemenin kararında ayrıca, binanın daha önce dini amaçlarla kullanılmadığı, "Konak" adı taşısa da Türk konakları ile ilgisi olmadığı ve daha önce ilçe idari binası olarak kullanıldığı belirtildi.

Vidin'deki davayı kaybettiği için ise Başmüftülüğün mahkeme masrafları olarak 4 bin 400 leva ödemesi gerekiyor. Bulgaristan Başmüftülüğü, Vidin İl Mahkemesinin red kararını bir hafta içinde Sofya Temyiz Mahkemesine taşıyabilir.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.