Bülbül: Avrupa kendisiyle yüzleşmeli

Bülbül: Avrupa kendisiyle yüzleşmeli

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Doç. Dr. Kudret Bülbül, Türkiye’nin 28 Şubat sürecinde kendi içinde yaşadığı durumun bugün Avrupa’da olduğunu söyledi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Doç. Dr. Kudret Bülbül, “Avrupa Türkiye’nin, göçmenlerin geleceğini ortaya çıkararak bir tür kendileri ile ilişkili sorunu gölgeliyorlar ama bir an önce karanlık gelecek ile yüzleşmeliler” dedi.

YTB’nin desteğiyle Ayrımcılığa Karşı Yasemin Kadın Sitesi Hakları Derneği (AKDER) tarafından 45 STK Konya’da bir araya gelerek Türkiye-Avrupa STK’ları Ortaklık ve İşbirliği Konseyi’ni kurdu.

Konseyin geçtiğimiz hafta sonu Konya’da kurulmasının ardından STK temsilcileri Ankara’ya gelerek çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın öncülüğünde YTB’yi de ziyaret eden STK temsilcilerini Başkan Kudret Bülbül kabul etti. 

Ziyarette konuşan Milletvekili Leyla Şahin Usta, temel hedeflerinin Avrupa ülkelerindeki STK’ların orada güçlenmesi olduğunu belirterek, “STK’larımızın orada seslerini güçlü duyurabilmek için buradan biz ne yapabiliriz? diyerek yola çıktık” şeklinde konuştu.

STK’lar içinde önemli projelere imza atacak hevesli gençler olduğunu bildiren Usta, bu gençlerin taleplerine cevap verecek kıymetli idareciler olduğunu ve bunun bir fırsata dönüştürülmesi durumunda çözülemeyecek sorunun olmadığını kaydetti. Usta, YTB’nin Mali Destek Programlarına gelen projelerin kalitesine de dikkati çekerek, her geçen yıl çıtanın daha da yükseldiğini söyledi. 

STK temsilcilerini kabul eden Başkan Bülbül ise, Avrupa’nın gün geçtikçe içe kapanan bir coğrafya olduğunu ve böyle bir konseyin kurulmasının son derece isabetli olduğunu dile getirdi. Avrupa’nın içine girdiği durumla birlikte göç vermeye başladığını anlatan Bülbül, Faşist partilerin oy oranları birkaç yıl öncesine kıyaslanamayacak kadar artıyor.

Faşist partiler artmasın diye merkez sağ ve sol partilerin onlara verdiği tavizler gittikçe yükseliyor. Farklı yaşam biçimlerine yönelik tehditler her gün artıyor. Bütün bunlar doğal olarak hayatı etkiliyor ve insanlar Avrupa’dan kaçıyor. Bunu Türkiye – Almanya, Türkiye – Fransa, Türkiye – Hollanda, Türkiye – Belçika ilişkileri açısından bugün biz göç alan bir ülkeyiz” şeklinde konuştu. 

Farklı kimlik ve kültürlere karşı Avrupa’nın bakış açsının 20 yıl öncesine göre değiştiğini ifade eden Bülbül, 20 yılda Türklerin ve Müslümanların değişmediğini, ortadaki sorunun Avrupa’nın kendisinden kaynaklandığını belirtti.

Avrupa’nın içine düştüğü durumu görmeyerek Türkiye’nin ve göçmenlerin geleceğini tartışmaya açtığını kaydeden Bülbül, “Avrupa Türkiye’nin, göçmenlerin geleceğini ortaya çıkararak bir tür kendileri ile ilişkili sorunu gölgeliyor ama bir an önce karanlık gelecek ile yüzleşmeliler. Türkiye ve Avrupa açısından bir kıyaslama yaparsak bugün Avrupa’nın kendi 28 Şubat’ına girmekte olduğunu söyleyebiliriz. Avrupa bizim 28 Şubat’tan çıkmamıza katkı verdi. Benzer bir şekilde Avrupa’nın içinde bulunduğu durumdan çıkmasına bizim de katkımız olabilir ama Avrupa kendi karanlık geleceği ile yüzleşmezse onlara bizler de dâhil kimse faydalı olamaz” diye konuştu.  

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.