'Bugüne kadar 3 bin 780 su kuyusu açtık'

'Bugüne kadar 3 bin 780 su kuyusu açtık'

Hasene Derneği Genel Müdürü Mesud Gülbahar, bugüne kadar 17 ülkede 3 bin 780 su kuyusu açtıklarını açıklayarak, "Açtığımız her bir su kuyusu kurak bölgelere hayat oluyor. Bu sebeple ‘Su hayattır, hayat kurtarır’ sloganı ile Afrika’da birçok ülkede su kuyu

Hasene yardım dernekleri 8 yılda 17 ülkede 3 bin 780 su kuyusu açtı. Hasene Derneği Genel Müdürü Mesud Gülbahar, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Dünya Su Günü kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Gülbahar şunları söyledi:

“Dünyada 1,4 milyar kişi temiz içme suyundan mahrum yaşamını idame ettiriyor. Her yıl yaklaşık 10 milyon kişi suya bağlı nedenlerden dolayı salgın hastalıklar sebebiyle hayatını yitiriyor. Afrika’da birçok ülkede milyonlarca kişi suya ulaşmak için kilometrelerce yol katetmek zorunda kalıyor. Su kuyusu projesi kapsamında 17 ülkede 3.780 su kuyusu açtık. Açtığımız her bir su kuyusu kurak bölgelere hayat oluyor. Bu sebeple ‘Su hayattır, hayat kurtarır’ sloganı ile Afrika’da birçok ülkede su kuyusu açmayı sürdürüyoruz.

Açtığımız su kuyularının aynı zamanda denetimini ve bakımını da gerçekleştiriyoruz. 22 Mart’ı vesile bilerek 14 arkadaşımızı 5 ülkede su kuyusu denetimlerini gerçekleştirmek ve farklı bölgelerdeki ihtiyaçları tespit etmek üzere görevlendirdik. Yine 22 Mart Dünya Su Günü vesilesi ile bugün Avrupa’nın farklı ülke ve bölgelerinde farklı aksiyonlar gerçekleştiriliyor. Sokakta açtığımız stantlarda bilgilendirme çalışmaları ve sahip olduğumuz en önemli kaynakların başında gelen suyu israf etmeme ve bu konuda bir hassasiyet oluşturmaya dönük aksiyonlar gerçekleştiriyoruz.”

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.