Bugün itibari ile yeni dönem başladı!

Bugün itibari ile yeni dönem başladı!

BDDK tarafından kredi kartıyla yapılan alışverişlere getirilen 9 taksit sınırlandırması bugün yürürlüğe girdi. Cep telefonu, kuyum ve gıdada ise artık 'peşin' dönemi başladı.

Gıda, yemek, akaryakıt, kuyum ve cep telefonu alışverişlerinde 01 Şubat 2014 yani bugünden itibaren taksitlendirme yapılamayacak.

Diğer ürünlerde ise taksit süresi 9 ayı geçemeyecek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) bazı ürünlerde kredi kartına taksit sayısını 9 ile sınırlandıran, bazı ürünlerde ise tamamen kaldıran Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliği bugün yürürlüğe girecek.
Buna göre, mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi 9 ayı geçemeyecek.
Mobilya ve beyaz eşya satışlarında taksit sayısı 9 ayla sınırlı tutulurken, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında ise taksit uygulanamayacak.

KART LİMİTİ, GELİRİN 4 KATI OLACAK

Yarın yürürlüğe girecek düzenlemeye göre, kredi kartında üst limit de, kart sahibinin aylık gelirinin dört katı kadar olabilecek.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.