Bugiad Afrika'da Dört Su Kuyusu Açtıracak

Bugiad Afrika'da Dört Su Kuyusu Açtıracak

Kimse Yok Mu Derneği’nin 2011 yılından bu yana yürüttüğü su kuyuları projesine bir destek de Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD)'dan geldi. "

Temiz suya erişim, herkes için insani bir haktır" sloganıyla yola çıkılan projede BUGİAD üyesi hayırsever işadamlarının desteğiyle Afrika'da dört tane kuyu açılacak.
 
BUGİAD Metal Makine Komitesi’nin öncülüğünü yaptığı proje, üyeler tarafından büyük ilgi gördü. Konu hakkında düzenlene toplantıda BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er, Metal Makine Komitesi Başkanı Mustafa Kozanlı ve yönetim kurulu üyeleriyle Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri görüş
 
alışverişinde bulundu. Projeyle ilgili bilgi veren Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan, “Afrika’da toprağın üzerinde ciddi bir kuraklık ve yoksulluk yaşanırken bunun tam aksine yer altında, zeminden sadece 30 ile 60 metre aşağıda bulunan zengin su kaynakları, toprak üstüne çıkacağı günü bekliyor.” dedi. Afrikalıların temiz su kaynaklarını yeryüzüne çıkarabilecek maddi ve teknik imkânı bulunmadığını söyleyen Hizan, "Sırf bu yüzden her yıl yüz binlerce insan, susuzluk ve sağlıksız su kaynaklarından oluşan nedenlerle hayatını kaybediyor. Üstelik bu kayıpların çok büyük bir çoğunluğunu, 5 yaş altı çocuklar oluşturuyor. BUGİAD’ın da katkılarıyla Afrika’da açılacak kuyular, oradaki insanların ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılayabilecekse başlattığımız projeler amacına ulaşıyor demektir." şeklinde konuştu.
 
BUGİAD Başkanı Er de bu yardımların insanlık adına çok kıymetli anlam taşıdığını belirtti. Dört tane daha su kuyusu için kendilerine hedef koyduklarını söyleyen Er, "Bu konuda hayırsever işadamlarına çağrılarda bulunacağız. Harcanan çabaların hedefine ulaşması için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız."’ dedi.
 
TEMİZ SU HER İNSANIN HAKKI
Kimse Yok Mu Derneği, 2011 yılından bu yana ihtiyaç duyulan ülkelerde su kuyuları açıyor. Dünyanın 18 ülkesinde açılan kuyular, yaklaşık 3 milyon kişinin içme suyu ihtiyacını karşılıyor. Dernek, 2014 ylı itibariyle 11 ülkede su kuyuları açmaya devam ediyor. Su kuyuları, su deposu, arıtma tesisleri gibi yerel projelere destek olmak isteyen yardımseverlerin bağışları kabul ediliyor. Yardımseverler, temiz su projesi kapsamında Çad, Filipinler, Kamerun, Kenya, Nijerya, Pakistan, Uganda, Burkina Faso, Kamboçya ve Nijer gibi ülkelerde 4 bin ve 5 bin 500 dolar ödeyerek, kendisi veya sevdikleri adına bir kuyu açtırabiliyor, 50 bin dolar karşılığında ise bir su deposu veya çeşme yapımına sponsor olabiliyor. 
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.