Budizm merkezinden gelen telefon: Bize Haşir Risalesi gönderin

Budizm merkezinden gelen telefon: Bize Haşir Risalesi gönderin

Çekya Risale-i Nur talebelerinden gelen müjdeli haberler

Selamün aleyküm,

Çok muhterem abiler, kardeşler,

Lillahilhamd, Risale-i Nur'un Dünyada ateizmin en yaygın olduğu ve dinsizlikte inatçı ve  taassub ehli insanların yaşadığı ülkelerin başında gelen Çekya'daki irşâd hizmetleri kesintisiz devam ediyor.

2011 senesinde Cenab-ı Allah'ın lütuf ve inayetiyle başladığımız Tabiat Risalesi'nin Çekce'ye tercümesini, 33 Pencere Risalesi, 23. Söz Risalesi, Hastalar Risalesi, Küçük Sözler ve Haşir Risaleleri takip etti.

Budizm merkezinden telefonla arayarak

Bu zaman zarfında tercüme risaleler birçok Çeklinin istifadesine sunuldu, sunuluyor. Tesirini gösterdi, inşaallah gösteriyor...

Bundan birkaç ay evvel bizden 300 km. uzaklıkta bulunan Çekya'nın 3. büyük şehri olan Ostrava'daki Budizm merkezinden telefonla arayarak bizden Çekçe Haşir Risalesi istediler. Bu bize Çekçe Risalelerin nerelere kadar ulaştığını göstermesi bakımından ma'lumat verici oldu.

İnanıyoruzki Risale-i Nur'ların bereketiyle

Risaleleri tercümeye başladığımız aynı dönemlerde bize 70 km. mesafede bulunan Hradec Králové şehrinde de ara ara Türkçe  dersler yapmaya ve Risale-i Nur'ları tanıtmaya başlamıştık. Bunun üzerinden çok bir zaman geçmedi ki, daha kalabalık müslüman cemaatlerin bulunduğu büyük şehirlerde dahi toplamda bir-iki mülk cami var iken, Cenab-ı Mevla müslüman nüfusu çok az olan, tamamı 90 bin nüfuslu, Çekya'nın 8. büyük bu şehrinde, ''inanıyoruzki Risale-i Nur'ların bereketiyle'' 4 katlı, büyük bahçeli, gelir kaynakları olan, Hradec Králové Islamic Centre Camini mülk olarak istifademize nasib etti. Caminin idari ve finansal işleri sorumlusu olan, çok özverili, gayretli ve sebatkar bir Risale-i Nur talebesi kardeşimizin de katılımıyla, cami bünyesinde Risale-i Nur hizmetine tahsis edilmiş bir bölümde 7-8 yıldır Risale-i Nur dersleri yapmaktayız. Bunun yanında Risale-i Nur'lar çeşitli yerlerde Arapça ve İngilizce olarak da okunmaktadır. 

Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz ki, Risale-i Nur'ları muhtaç olan herkese ulaştırmayı bize müyesser ve bizi ihlas, azim, sebat ve sadakat ile son nefese kadar bu hizmette daim kılsın. 

Bu vesileyle dualarınızı talep ederek Çekya'dan hepinizi muhabbetlerle selamlıyor ve sizi Rahmeti nihayetsiz olana emanet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
12 Yorum