Budistler, Müslümanlara yardım edenlere saldırıyor

Budistler, Müslümanlara yardım edenlere saldırıyor

Rohingya Müslümanlarına yardım eden kuruluşların binası taşlanıyor. Olaylarda ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor

Myanmar'ın batısındaki Rakhine (Arakan) eyaletinin başkenti Sittwe'de kalabalık bir grup Budistin, uluslararası yardım kuruluşlarının ofislerine taşlarla saldırdığı bildirildi.

Eyalet Sözcüsü Win Myaing, Malteser Uluslararası Yardım Örgütü binası önünde asılı bayrağın kaldırıldığına ilişkin haberlerin ardından yaklaşık 300 Budistin, dün gece geç saatlerde örgüt binasını kuşattığını açıkladı.

Win, polisin göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtığını söyledi.

Budistler, daha sonra uluslararası yardım görevlilerinin evlerinin bulunduğu bir sokağa girerek, binaları taşlamaya başladı.

Hala devam eden olaylarda ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Malteser, eyalette yaşayan ve ayrımcılığa maruz kalan Rohingya Müslümanlarına yardım ediyor.

Myanmar hükümetince Hindistan'dan gelen göçmenler olarak görülen Rohingya Müslümanları, 1982'de kabul edilen yasa ile vatandaşlık haklarını kaybetmişti. Birleşmiş Milletler tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak kabul edilen yaklaşık 1 milyon Rohingya Müslümanı, ülkenin batısındaki Rakhine (Arakan) eyaletinde derme çatma kamplarda yaşıyor.

Geçen yıl eyalette Budistler tarafından düzenlenen saldırılarda çoğu Müslüman yaklaşık 200 kişi yaşamını yitirmişti. Yüzlerce ev ve iş yerinin ateşe verildiği çatışmalar yüzünden 250 bin kişi bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı. Her yıl binlerce Rohingya, Arakan'dan kaçıp teknelerle diğer ülkelere gitmeye çalışıyor.

İnsan hakları örgütleri, Rohingya Müslümanlarının, hem şiddet olaylarına hem de yasal, ekonomik ve toplumsal ayrımcılığa maruz kaldığına dikkati çekiyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.