Budist bilim adamı Hz. Ali'den etkilendi Müslüman oldu

Budist bilim adamı Hz. Ali'den etkilendi Müslüman oldu

Hindistan’ın Kalkuta şehrinde doğup büyüyen 33 yaşındaki Budist Shailendra Singh, araştırmaları sonucu İslam dinini seçti.

Şehadet getirerek Müslüman olan ve ismini Ali olarak değiştiren Singh, Ankara’da sünnet olarak dini bir vecibeyi de yerine getirdi.

Hindistan’ın Kalkuta şehrinde doğup büyüyen 33 yaşındaki Shailendra Singh, üniversite eğitiminden sonra yüksek lisans için Malezya’ya gitti. Burada Müslümanlardan etkilenen Singh, İslam dinini araştırmaya başladı. Doktora eğitimini bitirdikten sonra Türkiye’ye gelen ve Hacettepe Üniversitesi’nde eğitimini devam ettiren Singh, geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hemen yanı başında bulunan Ahmet Hamdi Akseki Camii’ni ziyaret etti. Caminin manevi havasından etkilenen Singh, İslam’ı seçti. Şehadet getirerek Müslüman olan ve ismini Ali olarak değiştiren Singh, Lokman Hekim Ankara Hastanesi’nde de sünnet oldu. Müslüman olduğu için Budist olan annesi tarafından dışlandığını ve küstüklerini belirten Ali Singh, sünnet öncesi şunları söyledi:

“Malezya’da Arap arkadaşlarımdan etkilendim. Onların ibadetlerini görünce hayatımda bazı şeylerin eksik olduğunu gördüm. Zaman içerisinde hayatımdaki eksikliği hissettim. Allah’a uzak olduğumu fark ettim. Sonrasında ise araştırmalara başladım. İnternetten birçok vaazı dinledim. Sonrasında ise Türkiye’ye geldim. Türkiye’de de araştırmalarım sürdü. Ahmet Hamdi Akseki Camii’nden çok etkilendim. Oranın manevi havası beni çok etkiledi. Bende orada karar vererek Müslüman oldum.”

“Hz. Ali’DEN ÇOK ETKİLENDİM”

Ali Singh, “Ali ismini neden seçtiniz?” sorusuna ise, “Hz. Ali’den çok etkilenmiştim. Onu da araştırmış, hayatına ilişkin bilgi sahibi olmuştum. Onun hayatında kendime yönelik güç buldum. O yüzden onun ismini seçtim” yanıtını verdi.

10 yıl boyunca kendi içindeki manevi boşluğu doldurmak için araştırmalarda bulunduğunu kaydeden Singh, şimdilerde ise içindeki boşluğu Kur’an-ı Kerim meali okuyarak giderdiğini kaydetti.

Lokman Hekim Ankara Hastanesi’nde Üroloji Servisi doktorlarından Mesut Tül tarafından gerçekleştirilen operasyonla sünnet olan Ali Singh, “Hiçbir şey hissetmedim. Acı duymadım. Doktorumun eli çok hafifti. Sünnet Kur’an-ı Kerim’de bize bildirilmiş. 1400 yıldır Müslümanlar sünnet oluyor. Dünya sağlık Örgütü de bu konuda yaptığı açıklamada bilimsel olduğunu kaydetmişti. Ben de İslam’ı seçtikten sonra bir vecibe olarak şimdi de sünnet oluyorum, bununla da gurur duyuyorum” diye konuştu.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.