Budak Dere Kanyonu Turizme Kazandırılacak

Budak Dere Kanyonu Turizme Kazandırılacak

ORDU İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Çamaş İlçesi'nde bulunan Türkiye'nin 'En uzun dere kanyonu' olarak bilinen 4 kilometre uzunluğundaki Budak Dere Kanyonu'nun turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Toparlak, "Avrupa Birliği (AB) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 'Dere Turizmi' Projesi hazırladık. Ordu'da bulunan Türkiye'nin en uzun dere kanyonu ile diğer önemli dereleri turizme kazandıracağız" dedi.
 
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Çamaş İlçesi'ne bağlı Budak Mahallesi'nde bulunan 4 kilometre uzunluğundaki Budak Dere Kanyonu için AB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2 yılda tamamlanan 'Dere Turizmi Projesi' hazırlandığını söyledi. Toparlak, bu kapsamda kanyon ve kentteki bazı önemli derelerin turizme kazandırılacağını belirterek şöyle dedi:
 
"Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'nun önderliğinde projemizin startını vermiş bulunuyoruz. Çamaş İlçemizde bulunan 4 kilometrelik Budak Dere Kanyonu'nda incelemelerde bulunduk. Uzmanlardan oluşan ekip buradaki çalışmasını sürdürüyor. Burası Türkiye'nin en uzun dere kanyonu. Kanyon üzerinde bitki dokusu, şelaleleri ve endemik alabalık türleriyle birlikte burasının çok değerli konuma sahip olduğunu gördük. Kanyonun çevresinde ormanlık alanda yaban keçisi, tilki, domuz, çakal, keklik, atmaca, şahin gibi hayvanların yaşadığını da belirledik. Buranın faunasıda oldukça zengin. Yapılan ilk inceleme değerlendirmelerine göre, Budak Dere Kanyonu 4 kilometreyi aşan uzunluğu ve görselliği ile Avrupa'nın da ender dere kanyonları arasında gösteriliyor."
 
Tabiat harikası ve doğal su sporları alanı olan Budak dere kanyonu bölgesinin tanıtılması ve korunması gerektiğini vurgulayan Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak şunları söyledi:
 
"Budak dere kanyonu çevresi, doğal ve macera turizmini tercih eden yerli ve yabancı turistler için mükemmel bir yer. Bu doğa harikası yerlerin hem korunması, hem de tanıtılması için çalışmalar başlattık. İlimizde Budak dere kanyonunun dışında göl ve şelalelerde ilgi görüyor. Fatsa Gaga gölü, Gölköy Ulugöl-Gökgöl, Ulubey Ohtamış şelalesi, Altınordu Karaoluk Çiseli şelalesi, Kumru Pöskürten şelalesi, Perşembe Kurşunçalı şelalesi, Çaybaşı Kazankaya şelalesi, Fatsa Hatipli şelalesi, Aybastı Uzundere şelalesi yoğun olarak ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor."
 
Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Budak dere kanyonu dışında Ulubey İlçesi'ndeki Küpkaya Kanyonu, Kabadüz İlçesi'ndeki Geçilmez Kanyonu'nun doğal güzelliği ile görenleri etkilediğini bu kanyonları da turizme kazandırmak için çalışma yapacaklarını söyledi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.