Bu zamanda en büyük ihsan imanı kurtarmaktır

Bu zamanda en büyük ihsan imanı kurtarmaktır

Evet İmam-ı Ali (r.a.) keramet-i gaybiyesinde, Risale-i Nur'a Sirâcü'n-Nur namını vermesi, bu âyetin bu fıkrasından mülhemdir denilebilir

(Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin BARLA LAHİKASI eserinden bölümler.)

Bismillahirrahmanirrahim

...

وَنَذِيرًا وَدَاعِيًا اِلَى اللهِ 1 cümlesi, HAŞİYE-1 tenvinler vakıf olmadığından sayılırlar. Makam-ı cifrîsi, bin iki yüz elli altı tarihini göstermekle, bu asırda ve bu zamandaki İslâmiyetin inhisafını, bir asır evvel izhar eden mukaddematına bakarak, وَدَاعِيًا اِلَى اللهِ 2 kelimesi yüz doksan bir (191) ederek, Risale-i Nur'un bir hakikî ismi olan Bediüzzaman'ın makam-ı cifrîsi bulunan, yüz doksan bir (191) adedine tam tamına tevafukla ima eder ki, Risale-i Nur dahi, o inhisaf içinde bir dâîi ilâllahtır.

بِإِذْنِهِ وَسِرَاجًا مُنِيرًا 3 HAŞİYE-2 ve yalnız سِرَاجًا مُنِيرًا 4 kelimesi ise, tam tamına Risale-i Nur'un bir ismi olan Sirâcü'n-Nur'a lâfzan ve mânen ve cifren tevafukla bakar. مُنِيرًا daki mim, ye, اَلنُّور ِ deki şeddeli nun'a mukabildir.

Evet İmam-ı Ali (r.a.) keramet-i gaybiyesinde, Risale-i Nur'a Sirâcü'n-Nur namını vermesi, bu âyetin bu fıkrasından mülhemdir denilebilir ve çekinmeyerek deriz. وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ بِأَنَّ لَهُمْ مِنَ اللهِ 5 cümlesi, şedde sayılmak cihetiyle, makam-ı cifrîsiyle bin üç yüz elli dokuz (1359) tarihini göstermekle, bu asrımızın, tam bulunduğumuz bu senesine bakarak ehl-i imana bir büyük ihsanı var diye, mânâ-yı remziyle haber veriyor.

Biz bakıyoruz, bu zamanda en büyük ihsan imanı kurtarmaktır. Ve görüyoruz, imanı harika burhanlarla kurtaran, başta, Risale-i Nur'dur.

Demek, bu zamana nisbeten bir فَضْلاً كَبِيرًا 6 da odur. Bu işareti kuvvetlendiren şudur: فَضْلاً كَبِيرًا daki فَضْلاً kelimesi, dokuz yüz altmış (960) edip, Risaletü'n-Nur'un bu ismi, izafeden tavsif tarzına geçmekle, Risaletü'n-Nuriye olup makamı olan dokuz yüz altmış iki (962) adedine mânidar iki farkla tevafuku, onun başına remzen ve imâen parmak basmasıdır.

İlâhî, yâ Rab! Sen Risale-i Nur'u ve Risale-i Nur Müellifi Üstadımız Said Nursî'yi ve Risale-i Nur talebe ve şakirtlerini ve mensuplarını, muhafaza-i hıfzında ve kal'a-i İlâhiyen içinde muhafaza ve emin eyle. Âmin. Ve hizmet-i Kur'ân ve imanda sabit ve daim eyle. Âmin. Ve bu kudsî hizmetlerinde, muvaffakiyetlerle yardım ve muâvenetler ihsan eyle. Âmin. Ve Kur'ân-ı Mu'cizü'l-Beyân-ı Azîmüşşânın sırr-ı âzamına, marifetullah, muhabbetullah ve muhab-bet-i Resulullah sırr-ı kudsîsine; ve حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ 7 sırr-ı uzmâsına; ve rızâullah ve rüyet-i cemâlullah lûtuf ve ihsanına mazhar eyle, yâ Rabbe'l-Âlemîn!

وَصَلَّى اللهُ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلٰۤى اٰلِهِ وَاَصْحَابِهِ وَاَهْلِ بَيْتِهِ اَجْمَعِينَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ اٰمِينَ اٰمِينَ بِحُرْمَةِ سَيِّدِ الْمُرْسَلِينَ وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ 8

Fakir, âciz, zaif, günahkâr talebe ve hizmetkârınız, İnebolulu Ahmed Nazif Çelebi

Dipnot-1: "… Ve sakındırcı. Allah yoluna çağırıcı." Ahzap Sûresi, 33:46.
Haşiye-1: وَدَاعِيًا اِﱫﱷ اللّٰهِ kelimesi, Risale-i Nur'un hakikî bir ismi olan Bediüzzaman'ın makamına tam tamına tevafuku ve manen mutabakatı olduğu gibi, yalnız دَاعِيًا kelimesi de, Risale-i Nur'un tercümanı olan Said ismine, üç harfle ittihad ve üç farkla tevafuk eder. Çünkü, tenvin, elif ve vav mecmuu elli yedi, sin'den üç fark var.Risale-i Nur talebelerinden Küçük Abdurrahman Tahsin
Dipnot-2: "… Allah yolunda çağırıcı…" Ahzap Sûresi, 33:46.
Dipnot-3: "… Onun izniyle, nur saçan bir kandil…" Ahzap Sûresi, 33:46.
Haşiye-2: (Tenvinler, elif sayılır) makamı (1330) edip, Risale-i Nur'un fatihası olan İşârâtü'l-İ'câz tefsirinin zuhur tarihine وَسِرَاجًا مُن۪يرًا eğer birinci tenvin sayılsa (1380) ederek, yirmi bir sene sonra Risale-i Nur küre-i zemini ışıklandıracak bir sirac-ı münevver olacağına remzeder inşaallah.Risale-i Nur talebelerindenTahsin
Dipnot-4: "Nur saçan kandil." Ahzap Sûresi, 33:46.
Dipnot-5: "Allah'tan (büyük bir lütfa erişeceklerini) mü'minlere müjdele." Ahzap Sûresi, 33:47.
Dipnot-6: "… Pek büyük bir lütuf ve ihsan…" Ahzap Sûresi, 33:47.
Dipnot-7: "Allah bize yeter. O ne güzel vekildir." Âl-i İmrân Sûresi, 3:173.
Dipnot-8: Ve Allah'ın salât ve selâmı Muhammed'in (a.s.m.) ve onun âlinin, ashabının ve iyi ve temiz kimseler olan bütün ehl-i beytinin üzerine olsun. Âmin. Âmin. Âmin. Peygamberlerin efendisinin hürmetine… Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.