Bu yolculuk 6 dakikaya inecek

Bu yolculuk 6 dakikaya inecek

Türk 1200 mühendis ve işçinin emeğiyle 28 ayda rekor hızla tamamlanan Levent-Hisarüstü arası yolculuğu 6 dakikaya indirecek metro hattı törenle açıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, açılışı yapılan Levent-Hisarüstü Metro hattına ilişkin, "Levent-Hisarüstü arası yolculuğu 6 dakikaya indirecek bu hat, dünyada eşine az rastlanan türden olup tamamen Türk 1.200 mühendis ve işçimizin emeğiyle, 28 ay dolmadan kendi alanında rekor hızla tamamlanmıştır" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’ni Levent’e 6 dakika’da, Taksim’e 16 dakikada, Üsküdar’a 34 dakikada bağlayacak olan, 4 kilometre uzunluğunda ve 4 istasyondan oluşan Levent-Hisarüstü metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açıldı.

"İstanbul'u 2019 yılında 430 kilometre raylı sisteme ulaştırmayı hedefliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un şu anda 144 kilometreyi aşkın bir raylı sisteme sahip olduğunu, yapımı süren ve hazırlık aşamasındaki projelerle 2019 yılında bu rakamı 430 kilometreye ulaştırmayı hedeflediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul gibi dünyanın en büyük metropollerinden birinin ulaşım sorunun ancak bu şekilde çözüme ulaşacağını gayet iyi biliyoruz. Sadece şu anda hizmete girmiş olan raylı sistemler dahi ulaşım bakımından İstanbul'a çok büyük bir nefes aldırdı. Toplu taşımaya ilgi duymak zorundayız. "

2023'te 13 bin kilometre demiryolu tamamlanmak üzere çalışılıyor

Levent-Hisarüstü arası yolculuğu 6 dakika indirecek hat hakkında konuşan Bilgin, şunları kaydetti:

"8 binin üzerinde test sürüşü gerçekleştirildi, koridorlarda ve peronlarda ışık, metal ve renk çalışmalarıyla Türkiye’de ilk defa yapılan "Gökkuşağı" temalı uygulama ile estetik bir görünüm oluşturuldu."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 2023 yılına girildiğinde toplamda 8 bin kilometre otoyol, 36 bin 500 kilometre bölünmüş yol, 13 bin kilometre hızlı ve yüksek hızlı demiryolunu tamamlamak üzere çalışmalarına süratle devam ettiklerini anlattı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.