Bu yıl TEOG yapılacak mı? 2017-2018 TEOG Sınavları olacak mı?

Bu yıl TEOG yapılacak mı? 2017-2018 TEOG Sınavları olacak mı?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi son yıllarda ilköğretimden ortaöğretim yani liselere geçişte kullanılan sınavdı. Fakat MEB'in aldığı karar ile TEOG kaldırıldı. Peki 2017'de TEOG olacak mı? Bu yıl TEOG yapılacak mı?

İlköğretim son sınıf öğrencilerinin girdiği ve liselere geçişte kullanılan TEOG Sınavları, MEB'in dün aldığı karar ile kaldırıldı. Bu yıl TEOG için hazırlıklarına erken başlayanlar ise soru işaretleri taşıyor. TEOG bu yıl olacak mı? 2017-2018 TEOG Sınavları yapılacak mı? TEOG bu yıl için kalktı mı? İşte merak edilenlerin yanıtları.

TEOG Sınavları, her yıl bir eğitim öğretim yılı içinde 2 dönemde 4 sınav şeklinde yapılıyordu. Öğrencilerin bu sınavda aldıkları puanlar, okuldaki not ortamaları ile birleştirilip öğrencilerin liseye yerleştirmelerinde kullanıyordu. Son haftalarda TEOG'un kaldırılması için çalışmalar başlamıştı. Dün açıklanana göre, TEOG artık yapılmayacak.

Bu  yıl TEOG yapılacak mı?

TEOG gibi zorlu bir maratona erken çalışmaya başlamış olan ilköğretim 8. sınıf öğrencileri ise TEOG'un son kez yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 3 gün önce başladı. Peki 2017'de TEOG olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın 19 Eylül'de verdiği röportaja göre bu yıl TEOG yapılmayacak. Yani 2017-2018'de TEOG Sınavları olmayacak. Yerine ne geleceği ise MEB'in yapacağı toplantıda belli olacak. Büyük ihtimalle merkezi ortak sınavlar veya okulların kendi sınavları TEOG yerini alacak. Gelişmeler için bizi takip edin

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.