Bu yıl 7 kıtada 100 ülke kurban sevinci yaşayacak

Bu yıl 7 kıtada 100 ülke kurban sevinci yaşayacak

Kurbanlarını ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyenler, bu yıl da yardım kuruluşlarının düzenlediği kurban kampanyalarına yoğun ilgi gösteriyor.

Kimse Yok mu, Deniz Feneri, Kızılay, Cansuyu ve İHH gibi dernekler, kurban sevincine dünyanın her yerinde yaşayanları ortak edecek.
 
Kimse Yok mu, Deniz Feneri, Cansuyu, Kızılay ve İHH gibi yardım kuruluşları bu yıl da Türkiye’de ve dünyanın dört bir tarafında kurban kesecek. Kimse Yok mu Derneği, Kurban Bayramı’nda 100 ülkede keseceği 50 bin hisse kurbanla 250 bin aileye ulaşmayı hedefliyor. Bunun yanında yurtiçinde de birçok ilde kesimler yapacak olan dernek, 80 bin aileye ulaşmayı planlıyor.   
 
    Yurtiçi ve yurtdışında toplamda 22 bin hisse kurban kesmeyi hedefleyen Deniz Feneri Derneği ise bu hisselerin 2 binini Türkiye’de, 20 bin hisselik kısmını ise yurtdışında kesmeyi hedefliyor. Toplamda 100 bin aileye ulaşmak istediklerini kaydeden dernek, yoğun olarak afetlerin yaşandığı ülkeler ve iç savaş nedeniyle zor günler geçiren Afrika bölgesine öncelik verecek. Bu yıl Gazze, Suriye kampları, Irak kampları, Somali kampları, Arakan, Patani, Moro gibi sıkıntılı bölgelere ağırlık vereceklerini açıklayan Cansuyu Derneği ise 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.
 
    Kimse Yok mu Derneği Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Fazlıoğlu, 40 binin üzerindeki hisseyi Doğu ve Güneydoğu’daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracaklarını ifade ediyor. Suriyeliler ile ilgili çalışmalarının da olduğunu kaydeden Fazlıoğlu, “Nizip, Gaziantep, Kilis, Yayladağı ve Reyhanlı olmak üzere bazı bölgelerde dağıtım yapacağız. Yaklaşık 4 bin Suriyeli aileye ulaşmayı hedefliyoruz.” diyor.
 
    50 bin kayıtlı gönüllüsü bulunan Kimse Yok mu Derneği, bu Kurban Bayramı’nda da onlar yardımı ile birçok ülke ve ilde dağıtımlarını gerçekleştirecek. Somali, Kamboçya, Filipinler, Burkina Faso, Etiyopya, Filistin, Moğolistan gibi 100 ülkede kurban kesimlerini gerçekleştirmeyi planlayan Kimse Yok mu Derneği, görüşmeler neticelendiği takdirde bu sene Bolivya, Nikaragua, Guatemala gibi ülkelerde ilk defa kurban kesimi gerçekleştirecek. Kimse Yok mu Yurtdışı Yardımlar Koordinatörü Yusuf Yıldırım da kurban kesimi yapılacak bazı ülkeleri şöyle sıraladı: Panama, Meksika, Arnavutluk, Venezuela, Peru, Paraguay, Jamaika, Dominik Cumhuriyeti, Haiti, Yemen, Nepal, Hindistan, Bangladeş, Myanmar, Afganistan.
 
    Yusuf Yıldırım, kurban kesim aşaması hakkında şu bilgileri verdi: “Bir kesim yerinde olmazsa olmaz noter, din görevlisi ve bizim görevlilerimiz bulunuyor. Bunlar hem kesim aşamasında hem kesim sonrasında kurban etlerinin tartılmasında muhakkak kontrol ediliyor. Veteriner hekim kurbanlıkları ve etleri kontrol ediyor. Kurbanların başında tek tek isimler okunuyor. Noter huzurunda kayda alınan kurban kesen isimlere ‘Kurbanınız şurada kesilmiştir’ diye bir kısa mesaj gönderiyoruz.”
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.