Bu yıl 100 kişilik engelli bir kafile umreye götürülecek

Bu yıl 100 kişilik engelli bir kafile umreye götürülecek

Tüm Özürlüler ve Aileleri Derneği, bu yıl da aynı proje ile 100 engelliyi umreye götürmek için çalışmalara başladı.

Dernek Başkanı Mehmet Ali Bakici, 2013 yılından bu yana toplamda 130 engelliyi umreye götürdüklerine işaret ederek, engelli bulunan vatandaşlara umre sevinci yaşatmak için hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

Dernek Başkanı Mehmet Ali Bakici, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Tüm Özürlüler ve Aileleri Derneği olarak ilk umre programımızı, ilk kutsal topraklara engelli kardeşlerimizi götürme projemizi 55 kişiyle gerçekleştirmiştik. O zaman da yine şuan olduğu gibi, hayırseverlere seslenmiş, asil yüreklere dokunmaya çalışmış ve yardımlarını talep etmiştik. Allah hepsinden gani gani razı olsun. İlk programımızda 55 kişi, geçtiğimiz yıl 2014 yılında 75 kişi, bu yüreğine dokunduğumuz hayırseverler sayesinde, asil yürekler sayesinde gerçekleşti. Toplamda 130 engelli kardeşimiz ve ailesini kutsal topraklara, umre’ye götürdük, getirdik Elhamdülillah” dedi.

100 KİŞİLİK ENGELLİ BİR KAFİLEYİ UMREYE GÖTÜRMEYE NİYET EYLEDİK

Dernek Başkanı Bakici; “Bu sene yine görme engelli, işitme engelli, ortopedik engelli ve zihinsel engelli kardeşlerimizden oluşan bir kafile, bizleri de umre’ye götürün, bu şerefle bizleri de şereflendirin, bizleri de mesut edin lütfen diye, kapımızı çaldılar. Hayır diyemedik. Ve yine hayırseverlere döndük yüzümüzü. Allah kısmet ederse, Mevlam oldu derse, Rasülümüz gelsinler ümmetim diye buyururlarsa, bu yıl 100 kişilik engelli bir kafileyi umreye götürmeye niyet eyledik. Hayırsever kardeşlerimiz bizlerin sesini duyduktan sonra bu işe çok büyük önem veriyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Belçika’dan, Almanya’dan, Fransa’dan, Kuzey Irak Erbil’den, ve dünyanın bir çok ülkesinden telefonlar alıyorum. Yardım yarışına girişiyorlar. Hepsi bilsinler ve duysunlar ki, bizler mahşer günü, ahrette yapmış oldukları bu hayırdan dolayı, cenabı Allah’ın yanında kendilerine şehadet edeceğiz. Ve kendiler için bağışlanma dileyeceğiz” diye konuştu.

"UMREYE GÖTÜRMEK İSTEDİĞİMİZ KARDEŞLERİMİZİN TAMAMI YOKSUL"

Bizim umreye götürmek istediğimiz kardeşlerimizin tamamı maddi açıdan yoksul insanlar, bilgisini veren dernek başkanı Mehmet Ali Bakici; “Bu yılki 100 umreci kardeşlerime hayırseverleri el uzatmaya davet ediyorum. Lütfen bu kardeşlerimizin gönüllerindeki muratlarına nail olabilmeleri için, yanımızda olmalarını ve ihtiyaç duyduğumuz desteği hasetsen istirham ediyorum diyen Bakici; “Bu yılki umre bedelini Diyanet İşleri Başkanlığı 3 kişilik odalarda kalınırsa 1500 dolar, iki kişilik odalarda kalınırsa 1620 dolar olarak belirledi. İsteyen 1 kişiyi, isteyen 3 kişiyi, isteyen 10 kişiyi. Kim ne kadarını omuzlamak istiyorsa bu yükün, şimdiden ondan Allah binlerce kez razı olsun. Geçtiğimiz senelerde bu haberler yapıldıktan sonra. 5 kişi Almanya’dan, 16 kişi yine Almanya’dan, 5 Belçika’dan, 4 kişi Hollanda’dan, 4 kişi Fransa’dan, 10 kişi İstanbul’dan, olmak üzere hayırseverlerimiz 3’er 5’er 10’ar engelli kardeşlerimizin umre bedellerini karşıladılar. Cenabı Allah tan niyaz edelim ki bu Allah dostları bizi bu sene de bulsunlar ve bu yıl ki ihtiyacımız olan rakamı da tamamlayalım, mart ayında Allah kısmet ederse Peygamber Efendimizin yanında namaz kılmaya Kabe’yi Muazzama’yı tavaf etmeye gidelim. Hayırseverlerimizden bu faziletli davranışı bizden esirgemeyeceklerine inanıyor ve bizleri 0312 275 05 06 numaralı telefonumuzdan aramalarını, özellikle ve hasetsen rica ediyorum” şeklinde konuştu.

2012 yılında Emboli hastalığı sonra felç geçiren ve hayırseverle sayesinde umreye gidip gelen bedensel engelli Mevlüt Kambur; “İsteklerim vardı Mekke ve Medine’yi görmek için, fakat bütün hayallerim suya düştü sanmıştım. Çok şükür Allahım’a bize bu umreye gitmeyi nasip etti. Gittik geldik çok mutlu olduk. Bize yardım eden kişilere sürekli dua ediyoruz Allah razı olsun. Çok mutlu olduk, Allah hepsini Muaffak eylesin, darlıklarını gidersin inşallah. Onlar bize yaptıkları iyiliğin 10 katını Allah’tan görsünler inşallah”.

Umreye gitmek isteyen bedensel engelli Halime Uzun; “Benim gibi, benden daha düşkünler varsa gidemeyecek, yani bize bir yardım kaynağı, bize kim yardım edecekse Allah ondan razı olsun, işini gücünü rast getirsin. Biz dua alacağız ama gidince. Oda bizden bin kat daha alacak” diyerek hayırseverlerden yardım istedi.

İlk okul ikinci sınıfa giden bedensel engelli Sudenur Canmaya, Umreye gitmek istediğini belirterek, umreye gittiği zaman dua okuyacağını ve namaz kılacağını belirtti. Gözyaşlarına boğulan küçük Sude; “Beni de annemi de, annemi de umreye götürmelerini istiyorum. Bize yardım etmelerinin istiyorum“ ifadelerini kullandı.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum