Bu yazıcı başka yazıcı

Bu yazıcı başka yazıcı

Prototip aşamasında olan yeni robot yazıcı geleneksel rakiplerinin aksine kağıdın üzerinde hareket ederek baskı yapıyor. Gerekli yatırım bulunursa yazıcının seri üretimine geçilecek.

Teknoloji hızla gelişse de baskı alanında uzun yıllardır benzer yazıcı türleri kullanılıyor. Hareket eden bir kafa ve baskı ünitesine giren kağıt ile yazıcılardan çıkış alınıyor.

Bu alanda farklı bir fikir ise Zuta Labs isimli firmadan geldi. Firmanın Pocket Printer adını verdiği yazıcı benzerlerinden farklı olarak kağıt üzerinde hareket ederek baskı alıyor. Ortalama bir kahve fincanı büyüklüğündeki yazıcı, robot süpürgelerde olduğu gibi (örneğin Roomba) kağıt üzerinde hareket ederek baskı alıyor. Küçük boyutuyla her yere taşınabilen yazıcı ile istenen her yerde baskı alınabiliyor.

Şimdilik bir Kickstarter projesi olarak geliştirilen cihaz halen konsept aşamasında. Proje eğer 400 bin dolarlık yatırım bulunabilirse seri üretime geçilecek. Haberin yayına hazırlandığı tarihte yazıcı için 266.650 dolar yatırım toplanmıştı.

Satış fiyatı ilk yatırım yapanlar için 180 dolar olarak açıklanan cep yazıcısına sonradan destek olanlar ise 200 dolara sahip olabilecek.

Kickstarter

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.